Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: "Έκθεση Πυρογραφίας και Χαρακτικής" του Βαγγέλη Μακρή

Η "Αίθουσα Τέχνης" της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας (Κήπος Παλαιών Ανακτόρων) φιλοξενεί την 1η  έκθεση Πυρογραφίας και Χαρακτικής του Βαγγέλη Μακρή, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α, Εργαστήρι "Μέλισσα".
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 19:00
Διάρκεια: 12 έως 30 Νοεμβρίου
Ώρες επίσκεψης: 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00 (εκτός Δευτέρας)
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, όπου και διαμένει μόνιμα.  Φύση ανήσυχη και δημιουργική, ξεκίνησε -αυτοδίδακτος- το ταξίδι του στον κόσμο της τέχνης το 2005, χρησιμοποιώντας ως "καμβά", αρχικά,  το χαλκό.
Συνειδητοποιώντας  τη μαγεία της μεταμόρφωσης ενός άψυχου υλικού σε "ζωντανό" έργο τέχνης, γρήγορα ανακάλυψε και άλλες τεχνικές, όπως η χαρακτική σε μέταλλο, γυαλί, ξύλο κλπ, αντικαθιστώντας το χαλκό με… αναπτήρες zippo, μπαστούνια, ποτήρια κ.ά. Αργότερα ασχολήθηκε και με την Πυρογραφία (την τέχνη της  ζωγραφικής με κάψιμο του ξύλου), η οποία εξελίχθηκε  σε ιδιαίτερα αγαπημένο χόμπι, ενώ παράλληλα άρχισε να διακοσμεί επιφάνειες από γυαλί και βινύλιο, δημιουργώντας πρωτότυπα σχέδια με σμάλτο.
Εκθέτοντας τη δουλειά του για  πρώτη φορά θεώρησε "υποχρέωσή του" να διαθέσει τα έσοδα της έκθεσης σε έναν κερκυραϊκό φορέα, με ιδιαίτερη συνεισφορά σε ανθρώπους που δοκιμάζονται. Έτσι ήρθε σε επαφή με  το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α, Εργαστήρι "Μέλισσα" και αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί,  αποφάσισε να συνδράμει στους σκοπούς του, ώστε να προσφέρει μία μικρή βοήθεια σε έναν φορέα ο οποίος στους δύσκολους  αυτούς καιρούς χρηματοδοτείται ελλιπώς, σε σχέση με τις ανάγκες που καλύπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: