Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 Κακά τα ψέματα, για να μπει κόσμος στην πόλη πρέπει να υπάρχει λόγος και μέχρι σήμερα, δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε τους επισκέπτες στην πόλη, να την χαρούν, να χαζέψουν, να περιηγηθούν, να δουν και να απολαύσουν διάφορες εκδηλώσεις και βέβαια να ψωνίσουν ή να καθίσουν για φαγητό ή να πιουν τον καφέ τους.
Λείπουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά, που από μόνες τους αποτελούν ένα σκηνικό.
Θα μπορούσε ο Δήμος να δημιουργήσει τουριστική και πολιτιστική πολιτική να συνεργαστεί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, να κάνει ενδεχομένως μια προγραμματική ή να βρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα και οι φοιτητές του Μουσικού Τμήματος να αφιερώσουν το ταλέντο τους στην πόλη που σπουδάζουν.
Θα μπορούσε επίσης ο Δήμος, με την κατάλληλη τουριστική και πολιτιστική πολιτική να συνεργαστεί με τα πολιτιστικά σωματεία, τα οποία να επιχορηγεί ετησίως, όσο μπορεί βέβαια στην οικονομική κατάτσαση που βρίσκεται, με διάφορα ποσά, για να συνεισφέρουν  τα μέλη  τους στην προσπάθεια αυτή.
Θα μπορούσαν επίσης οι επαγγελματίες της πόλης, που όλο γκρινιάζουν και όλο ζητούν από το Δήμο, να βάλλουν από το υστέρημα τους, ουσιαστικά για επένδυση  πρόκειται, και να συνεργαστούν είτε με το Ι.Π, είτε με τα διάφορα πολιτιστικά σωματεία της πόλης".
Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η παλιά πόλη, η ενταγμένη στην Ουνέσκο, θα πρέπει να αποκτήσει χρώμα και ήχους και ζωντάνια, τουλάχιστον ένα τρίμηνο και όλο το 24ωρο ει δυνατόν!!!
Επίσης λείπουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα αποτελέσουν τον κράχτη και θα διαφημιστούν και παράλληλα θα διαφημίσουν τον τόπο μας, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.
Να πω και κάτι τελευταίο. Επιτέλους, πάρτε το απόφαση να σταματήσει να λειτουργεί η Κάτω Πλατεία, ως πάρκινγ και να λειτουργήσει μόνο ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και για κρίκετ. Μπορούν να πραγματοποιηθούν θαυμάσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις με φόντο τα ανάκτορα., όπως γίνεται στην Ιταλία στις μεγάλες πλατείες. Για παράδειγμα στη Βενετία στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.
Ξυπνήστε επιτέλους!!!

ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ
 ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Είναι ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα εκείνα μέτρα, ώστε να εμπεδωθεί και πάλι το χαμένο, σε κάθε περίπτωση, αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Δεν μπορεί στο κέντρο της πόλης να μπαίνει ο οποιοσδήποτε  να  ληστεύει καταστήματα, τράπεζες και σπίτια και να φεύγει ανενόχλητος. Και μετά από λίγες ημέρες να επαναλαμβάνεται το σκηνικό. Και κυρίως να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Δεν είναι δυνατόν το βράδυ να γίνονται φθορές και βανδαλισμοί σε διαφορά σημεία της πόλης και κυρίως στα μνημεία μας και οι παραβάτες να μην συλλαμβάνονται και κυρίως τέτοιες πράξεις να μένουν ατιμώρητες.
Το μέτρο των πεζών περιπολιών, κατά την άποψη μου, είχε αποδώσει καρπούς. Η παρουσία αστυνομικών και μόνο, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις απλής παραβατικότητας. Γιατί τον "επαγγελματία" εγκληματία, δεν πρόκειται να τον αποτρέψει η απλή παρουσία των αστυνομικών. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, αν οι αστυνομικοί δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι, τότε κινδυνεύει  η σωματική τους ακεραιότητα.
Αν πάτε σε σοβαρούς τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού, θα δείτε συνεχή μεν, αλλά διακριτική την παρουσία της αστυνομίας.
Εντάξει να συμφωνήσω ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό στην αστυνομική διεύθυνση της Κέρκυρας αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει κάποιος ανασχεδιασμός. Να βγουν οι αστυνομικοί στο δρόμο, και να μην κάθονται στα γραφεία.
Ίσως θα πρέπει να γίνει ένας γενικότερος επιχειρησιακός σχεδιασμός στο σώμα της αστυνομίας. Να διαχωριστούν οι δουλειές. Να προσληφθεί διοικητικό προσωπικό για τη δουλειά του γραφείου και οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά για την οποία είναι επιφορτισμένο το σώμα από την πολιτεία και το κράτος.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΕΛΙΟ
 Αντε ρε Κοέλιο, που θα μου πεις πως όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ συνωμοτεί το σύμπαν για να γίνει. Bullishit. Αερολογίες που δίνουν στον κόσμο ελπίδες άδικα. Άμαν θέλεις κάτι τόσο πολύ βρίσκεις τρόπο να το πετύχεις, δεν κάθεσαι να περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει. Κάνεις θυσίες, ζυγίζεις τα πράγματα και προχωρείς.
Απλά τα πράγματα.
Επίσης, όταν θέλεις κάτι πολύ, το πιο πιθανόν είναι να συμβεί ο νόμος του Μέρφι και τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Αν είχες μια μέρα τρεχάλας και ονειρεύεσαι το κρεβάτι σου, το σίγουρο σενάριο είναι ότι θα ξυπνήσουν μαρσάροντας τη μηχανή κάτω από το δωματιό σου. Αν θέλεις να σου πετύχει το γλύκισμα, θα ξεχάσεις κάποιο συστατικό πίσω, αν θέλεις αύξηση, θα πάρεις μόνο τον τιμάριθμο.
Αν για παράδειγμα θέλω να "βουλιάξει" το νησί από κόσμο τώρα το καλοκαίρι, όπως γίνεται στη Ρόδο, θα συνωμοτήσει το σύμπαν και θα γίνει;;; Κουταμάρες. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας έλεγαν "συν Αθηνά και χείρα κίνει", αλλά εμείς δεν το μάθαμε το μαθηματάκι μας. Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι του τουρισμού αλλά και οι άρχοντές μας,  εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια, μπας και σωθεί η παρτίδα.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

ΣΚΟΤΑΔΙ
 Μπορεί εδώ και 4 περίπου χρόνια να έχουμε ενταχθεί και επισήμως στην Ουνέσκο αλλά με συγχωρείτε το …..σκοτάδι συνεχίζεται στην πόλη μας.
Τι γίνεται; Μήπως έχουμε συσκότιση και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Εντάξει τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι ανθηρά, το γνωρίζουμε και το έχουμε εμπεδώσει, αλλά αν δεν κάνω λάθος ο φωτισμός δεν είναι ανταποδοτικός; Γιατί λοιπόν δεν αλλάζουμε τους καμένους λαμπτήρες; Ή γιατί δεν αποκαθιστούμε τις τυχόν βλάβες; Ε, γιατί; Όχι γιατί το επιβάλλει η "κυρία" Ουνέσκο αλλά γιατί κινδυνεύουμε να φάμε τα μούτρα μας.
Και στην πόλη το κακό είναι μικρό. Στην περιφέρεια εκεί να δεις σκοτάδιιιιι. Μαύρο σαν καλιακούδα. Τα χωριά μας είναι μέσα στην μαύρη μαυρίλα.
Δεν ξέρω ρε παιδιά το Δ.Ν.Τ φταίει πάλι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: