Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ


Το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αν και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν διευκρινιστεί όλες οι πτυχές του.
"Aγκάθια" παραμένουν:
Πρώτον, η συχνότητα της ΕΤ1, καθώς δεν έχει αποφασιστεί αν θα διακοπεί ή αν θα περιοριστεί η λειτουργία της.
Δεύτερον, το προσωπικό. Το σχέδιο προβλέπει ότι δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, θα υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ θα ανανεωθούν για ένα χρόνο οι συμβάσεις σε όσους προσελήφθησαν στην ΕΡΤ έπειτα από διαγωνισμό.
Τρίτον, το ΑΠΕ. Στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η συγχώνευσή του με την ΕΡΤ, ωστόσο ενδέχεται να μη συμβεί αυτό σε πρώτη φάση. Εξετάζεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο να ανατεθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή η σύνταξη πορίσματος για το μέλλον του ΑΠΕ, το οποίο να παρουσιαστεί στη Βουλή.
Τέταρτον, οι 19 περιφερειακοί σταθμοί, καθώς η κυβέρνηση βρίσκει σθεναρή αντίσταση από τους συνδικαλιστές στην προοπτική κάποιοι απ' αυτούς να κλείσουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μείωση των λειτουργικών εξόδων και η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ παραμένει στόχος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας, Ηλ. Μόσιαλος, που χειρίζεται την όλη υπόθεση θα έχει σήμερα συναντήσεις με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ. Χθες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ με το οποίο στη νέα γγ Μέσων και Ενημέρωσης, που θα τελεί υπό τον έλεγχο του κ. Μόσιαλου, περνάει από το υπουργείο Πολιτισμού η εποπτεία των κρατικών ΜΜΕ και του ΑΠΕ. Χθες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το ΠΔ με το οποίο στην υπαγόμενη στον πρωθυπουργό γγ Μέσων Ενημέρωσης μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων για την εποπτεία των κρατικών ΜΜΕ, μεταξύ άλλων και του ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: