Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΓΝΩΜΗ: Για την επιλεκτική ευαισθησία της κας Γκερέκου


Του ΣΠΥΡΟΥ ΖΗΝΙΑΤΗ

Οι πάντες θα χειροκροτούσαν την πρωτοβουλία της κας Αντζελας Γκερέκου για την ΕΡΑ Κέρκυρα, αν η ευαισθησία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ δεν είχε επιλεκτικά χαρακτηριστικά και κυρίως αν η κα βουλευτής χρόνια τώρα που κατέχει το συγκεκριμένο κοινωνικό αξίωμα, είχε αναπτύξει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης, που εγκαταλειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια από τις μπλε και τις πράσινες διοικήσεις της ΕΡΤ, ελάχιστη δυναμική έχει στις ζυμώσεις της τοπικής κοινωνίας.
Ετσι σήμερα η πρωτοβουλία της κας Γκερέκου μάλλον με μειδίαμα αντιμετωπίζεται από ένα πλήθος εργαζομένων από τον χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ που ζώντας τους τυποκτόνους νόμους της Ν.Δ. και την αδυναμία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τους ισχύοντες νόμους για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ βιώνουν είτε την ανεργία, είτε τις συντριπτικά αντιξοότερες συνθήκες εργασίας σε σχέση με εκείνους τους εργαζόμενους για τους οποίους η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ύψωσε τη φωνή της.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κακώς η κα Αντζελα Γκερέκου απευθύνεται στον κ. Μόσιαλο για την διατήρηση του συγκεκριμένου ΜΜΕ στην Κέρκυρα. Όμως η κα Αντζελα Γκερέκου ούσα πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της βουλής θα έπρεπε στη συγκεκριμένη επιστολή της να έχει ουσιαστικά επιχειρήματα και συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς μέσα από την ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ Κέρκυρα, αναπτύσσεται η πολυφωνία, προβάλλεται και αναδεικνύεται η τοπική δημιουργία, προσεγγίζεται η ουσία των τοπικών προβλημάτων και κυρίως για το πώς ένα κρατικό ραδιόφωνο αδέσμευτο όπως πρέπει να είναι από δεσμούς και κομματικές επιλογές των λειτουργών του, προσεγγίζει τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του τοπικού πολιτικού δυναμικού και γενικότερα εκείνων που θεσμικά έχουν την ευθύνη της διαχείρισης των τοπικών προβλημάτων.
Με λίγα λόγια για το πώς ένα ραδιόφωνο που το κράτος του έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα να λειτουργεί χωρίς την «επαιτεία» της διαφήμισης, των ισορροπιών της αγοράς και όλων εκείνων που αισθανόμαστε πολύ συχνά ως προϋποθέσεις ύπαρξης και λειτουργίας των ιδιωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χτίζει ουσιαστικές πραγματικότητες ενημέρωσης και διευρύνει την ίδια τη βάση της δημοκρατίας μας.
Βέβαια θα μου πείτε πως αν τα παραπάνω ίσχυαν ένα είναι σίγουρο. Η κοινωνία των πολιτών θα είχε ξεσηκωθεί απέναντι στους κρατικούς σχεδιασμούς του κ. Μόσιαλου, πολύ πριν από την κα Γκερέκου η οποία και σε αυτή την περίπτωση όπως σε πλήθος άλλες θα παρακολουθούσε άφωνη τις εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: