Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πολιτιστικός σύλλογος Κουραμάδων: Ούτε Σκληρά - Ούτε Μαλακά -Όχι στα Ναρκωτικά..!



Με αυτό το σύνθημα επι σκηνής, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος  Κουραμάδων  πραγματοποίησε εκδήλωση - συζήτηση το Σάββατο 20 τρέχοντος μηνός. Κεντρικοί Ομιλητές , ο πρόεδρος της εκτελεστικής Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) κος Μιχαλαρέας Ηλίας- Δρ Ψυχολογίας και Δρ Γεωγραφίας -  και ο πρόεδρος του τοπικού παρατήματος του ΕΣΥΝ κος Πέρρος Νίκος, καθηγητής ΦΑ, ομοσπονδιακός προπονητής.
Την ομιλία συζήτηση ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα  το οποίο επιμελήθηκαν δυο νεανικά ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα, το "Τρίπτυχο" και οι "Rock Διαδρομές" που ερμήνευσαν με επιτυχία ελληνικές κύρια επιτυχίες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κα Βαρβάρα Βλάσση, εκπροσωπώντας και τον κο Δήμαρχο, η οποία πραγματοποίησε και χαιρετισμό, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουραμάδων. Επίσης ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  κος Πιέρης, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γραμμένος Δημητρης, ο πρώην Νομάρχης κος Πουλημένος, καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες, παράγοντες γειτονικών με τις Κουραμάδες Συλλόγων. Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Κέρκυρα κος Χαραλάμπους.
Από μεριάς ομιλητών δόθηκε μια ιστορική διαδρομή των εξαρτησιογόνων ουσιών τονίζοντας την παρουσία τους στις "βιομηχανικές" κοινωνίες, όπου εδώ αποτελούν κύρια "όπλο κοινωνικού ελέγχου και "ομαλοποίησης" των συμπεριφορών, με στόχο την απόλυτη "νάρκωση" για όσους "ανήσυχους" δυσκολεύονται να συμφιλιωθούν και να υποταχθούν σε όσα συμβαίνουν".
Αναφέρθηκαν στους μύθους περί "σκληρών" και "μαλακών"- μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην κάνναβη-  στον ρόλο των υποκατάστατων, στα αποτελέσματα που δημοσιεύονται ετήσια από διεθνείς οργανισμούς που ενισχύουν τις απόψεις των εισηγητών, ενώ κατέληξαν παρουσιάζοντας το πρόβλημα στο νησί μας, που με στοιχεία της ΕΛΑΣ αποτελεί το υπ΄ αριθμόν Νο 1 πρόβλημα.
Οι ομιλητές κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης που φέρνει νομοσχέδιο με το οποίο "αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών ουσιών" σε ό,τι αφορά το χρήστη και  τα αδικήματα της προμήθειας, της κατοχής και της καλλιέργειας κάνναβης που διώκονταν και επιβάλλονταν αυστηρές ποινές, τώρα θα διώκονται μόνο ως πταίσμα, την έλλειψη Εθνικού Σχεδίου Δράσης και την απογύμνωση του ΟΚΑΝΑ ακόμα και απ' τις αρχικές αρμοδιότητες που του έδινε ο ιδρυτικός νόμος.
Νομοσχέδιο που θα πρέπει να βρει σύσσωμη την κοινωνία απέναντι του και να αποσυρθεί. Και κατέληξαν ότι "τα ναρκωτικά δεν είναι επικίνδυνα γιατί είναι παράνομα, αλλά είναι παράνομα αφού είναι επικίνδυνα για το άτομο και για την κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: