Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ερώτηση Δένδια για τις πυρκαγιές


Το θέμα της αντιμετώπισης των δασικών εμπρησμών στο Ν. Κέρκυρας ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας.
Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:
“Η ταυτόχρονη, σχεδόν, εκδήλωση περισσοτέρων από είκοσι εστιών πυρός στην Κέρκυρα την Τρίτη, 2 Αυγούστου, υποδηλώνει ότι οι πυρκαγιές που αποτέφρωσαν περισσότερα από 2.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών στο νησί τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αποτέλεσμα σχεδίου εμπρησμού.
Η έγκαιρη επέμβαση σημαντικής δύναμης επιγείων κι εναερίων μέσων πυρόσβεσης, που έσπευσαν από τον ηπειρωτικό χώρο σε ενίσχυση της τοπικής πυροσβεστικής δύναμης, κι η ταχεία κινητοποίηση όλων των σωμάτων ασφαλείας και των αυτοδιοικητικών αρχών, απέτρεψαν την επέλευση μιας χειρότερης καταστροφής.
Η πολιτεία, ωστόσο, οφείλει, πλέον, να λάβει περισσότερα μέτρα για την προστασία του Ν. Κέρκυρας από εμπρηστικές απόπειρες. Η ενίσχυση, επί μόνιμης βάσης, της Π.Υ. Κέρκυρας, σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης, ο συντονισμός των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών, ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών, σε συνδυασμό με την άμεση κήρυξη των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων και την έγκαιρη καταβολή των πιστώσεων δασοπροστασίας προς την τοπική αυτοδιοίκηση (η σχετική υπουργική απόφαση κατανομής πιστώσεων εκδόθηκε φέτος μόλις στις 23.06.11!), αποτελούν αναγκαία μέτρα, προκειμένου να προληφθούν άλλες πυρκαγιές στο μέλλον και να αποθαρρυνθούν όσοι απεργάζονται δασικούς εμπρησμούς.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: