Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ασημένιος ο Δαφνής Εφερε την άνοιξη στα ελληνικά κουπιά στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες του Ητον της Αγγλίας


Εντυπωσιακό φινάλε για τα ελληνικά κουπιά που κατέκτησαν ακόμη δυο μετάλλια, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο, στην τελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας εφήβων νεανίδων στο Ήτον της Αγγλίας φτάνοντας τα τρία (συν ένα χάλκινο χθες) στο σύνολο στη διοργάνωση.
Ο Αλέξανδρος Δαφνής έριξε με ιδανικό τρόπο την αυλαία της διοργάνωσης αφού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ των εφήβων χάρις το πολύ καλό φινάλε που έκανε στο δεύτερο μισό του τελικού.
Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε στην 4η θέση, στα 1000μ. είχε αναρριχηθεί στην 3η και στο φινάλε κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και το τρίτο για τα ελληνικά χρώματα στο Ήτον.    
Το δεύτερο χρονικά μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από την δίκωπο άνευ των ανδρών. Οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Αλέξανδρος Λουλούδης ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί τη βάθρου χάρης το πολύ καλό δεύτερο χιλιάρι που έκαναν στον τελικό.
Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές ήταν 4οι ως τα μισά της κούρσας. Στα 1500μ. μπήκαν σε τροχιά μεταλλίων και παρέμειναν στην 3η θέση μέχρι και τον τερματισμό χαρίζοντας ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά κουπιά.    
Άκρως επιτυχημένη παρουσία για την τετράκωπο άνευ των εφήβων. Οι Ηλίας Χατζηηλίας - Πασχάλης Κωνσταντάς - Ηλίας Κούρος - Θανάσης Τσαλιός πήραν την 1η θέση στο μικρό τελικό και την 7η στη γενική.
Στον Γ΄τελικό του σκίφ νεανίδων η Κατερίνα Καλαμαρά πήρε την 1η θέση και κατετάγη 13ην στη γενική του Παγκοσμίου. Στον αντίστοιχο τελικό του διπλού σκίφ νεανίδων πήραν μέρος οι Ζωή Φίτσιου - Στέλλα Κουμπλή που τερμάτισαν στην 5η θέση και πήραν την 17η στη γενική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: