Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δηλώνει πως φοβάται για τη ζωή της

Υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα στην Κέρκυρα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντζελα Γκερέκου καθώς έχουν κλιμακωθεί οι αντιδράσεις κατά του προσώπου της, από αγανακτισμένους όπως οι ίδιοι δηλώνουν, πολίτες. Την ίδια ώρα η βουλευτής δηλώνει ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και απειλητικές επιστολές στις οποίες, όπως η ίδια είπε χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους, έχουν στόχο την ανήλικη κόρη της…
Σημείωσε ακόμη ότι η ίδια δεν ζήτησε αστυνομική προστασία, αλλά οι αστυνομικές αρχές έκριναν μετά την γνωστοποίηση αυτών των στοιχείων, ότι θα πρέπει να αναπτύξουν ένα σχέδιο περιφρούρησής της.
Η κα Γκερέκου μιλώντας χθες στους κερκυραίους δημοσιογράφους για το όλο ζήτημα, είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των πολιτών, δικαιολογεί την διαφωνία σε καμία περίπτωση όμως δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της πολιτικής βίας που και η ίδια τώρα πια βιώνει.
Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ομάδα αγανακτισμένων πολιτών διαδηλώνοντας στην πόλη της Κέρκυρας κατέληξε μπροστά από το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην κεντρική πλατεία όπου ένα πολιτιστικό σωματείο το οποίο έχει δημιουργήσει η κα Γκερέκου, οργάνωνε μουσική εκδήλωση. Οι πολίτες απέκλεισαν το χώρο φωνάζοντας συνθήματα, καταγγέλλοντας παράλληλα την πολιτική στάση της βουλευτού.
Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που περιφρουρούσε την εκδήλωση οι πολίτες δεν αποχώρησαν, αναγκάζοντας έτσι την κα Γκερέκου να φύγει από την εκδήλωση πριν το τέλος της από παράπλευρο δρόμο ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δέχεται και εσωκομματικά πυρά στην βουλευτική της έδρα καθώς ανώτερα κομματικά στελέχη σημειώνουν πως προκαλείται η κοινωνία την ώρα που αναγκάζεται να βιώσει σκληρά και επώδυνα οικονομικά μέτρα, με πλήθος εξαγγελιών και τα προβλήματα του νησιού να μην έχουν υλοποιηθεί, η κυβερνητική βουλευτής να οργανώνει φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων με χορηγούς μεγάλες εταιρείες και να λειτουργεί ανταγωνιστικά σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που με εξαιρετική απήχηση αναπτύσσονται χρόνια στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία του Ιονίου Πανεπιστημίου και χωρίς την οικονομική στήριξη κανενός οικονομικού παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: