Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παρουσίαση βιβλίων των Κερκυραίων Φίλιππου Φιλίππου και Αντώνη Δεσύλλα στην Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 8 Μαϊου, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης οι Κερκυραίοι συγγραφείς Αντώνης Δεσύλλας και Φίλιππος Φιλίππου παρουσίασαν, με τη συνεργασία και τη στήριξη της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Σπυρίδων", τα έργα τους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ο Αγιος Σπυρίδων” προλόγισε την παρουσίαση των βιβλίων και είπε λίγα λόγια για τους συγγραφείς.
Αμφότεροι οι συγγραφείς παρουσίασαν στο ευρύτερο κοινό το πρώτο  τους έργο, παρά το γεγονός ότι έχουν συγγράψει και άλλα βιβλία, και απέδωσαν τη σύμπτωση αυτή τόσο στην τύχη όσο και στο ότι "η πρώτη αγάπη" δεν ξεχνιέται ποτέ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου να ομορφαίνει το περίπτερο και να γεμίζει κερκυραϊκές μελωδίες και εικόνες τους παρευρισκόμενους.
Ο Αντώνης Δεσύλλας είναι πτυχιούχος Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας. Έχει γράψει αφηγήματα, μυθιστορήματα και διηγήματα και κάποια από τα έργα του έχουν αποσπάσει διακρίσεις.
Όλα του τα βιβλία κυκλοφορούν από τις κερκυραϊκές εκδόσεις ΑΛΔΕ.
Ο Φίλιππος Φιλίππου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Εργάστηκε με μικρά ή μεγάλα διαλείμματα ως μηχανικός σε ποντοπόρα πλοία. Έχει εκδώσει 15 βιβλία: μαρτυρίες, μελέτες, βιογραφίες και μυθιστορήματα.
Κάποια από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες και έχουν συμπεριληφθεί σε γερμανικές ανθολογίες.
Κείμενά του, διηγήματα, δοκίμια, βιβλιοκριτικές, βιβλίο-παρουσιάσεις και άρθρα για διεθνή θέματα, έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: