Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τιμητική εκδήλωση για τον Κερκυραίο καθηγητή Γεώργιο Δονάτο

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κερκύρας διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση τιμώντας τη μακροχρόνια προσφορά στην Επιστήμη του Καθηγητή κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ, Κοσμήτορα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Αριστοτέλους 2 - Καποδιστρίου) την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα 20.00.
Ο τιμώμενος Καθηγητής θα μιλήσει με θέμα: "Διαφάνεια, δεοντολογία και αποτελεσματικότητα στον Δημόσιο Τομέα".
Ποιος είναι
Ο Γεώργιος Δονάτος γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στην Κέρκυρα, έλαβε το πτυχίο του μαθηματικού από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στατιστικής-οικονομετρίας στο Concordia University του Montreal, όπου και δίδαξε ως καθηγητής.
Υπήρξε Research Fellow του Centre for Econometric Research του Concordia University, καθώς και μεταδιδακτορικός ερευνητής στα Πανεπιστήμια MacGill και Ottawa του Καναδά.
Έλαβε, επίσης, διδακτορικό στις Οικονομικές Επιστήμες από τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε υφηγεσία στην Οικονομετρία, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακολούθως, εξελέγη καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1990 είναι διευθυντής του Τομέα Ποσοτικών Μεθόδων του Τμήματος αυτού.
Διετέλεσε, επί σειρά ετών, κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και συγκλητικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης και μέλος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Κ.Δ.Δ. και διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Επίσης, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως μέλος Δ.Σ. Οργανισμών και πλήθους Επιτροπών του Δημόσιου Τομέα.
Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ειδικούς τόμους, καθώς και ερευνητικές μονογραφίες. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, και συντάκτης μεγάλου αριθμού τεχνοοικονομικών και αναπτυξιακών μελετών.
Έχει τύχει τιμητικών διακρίσεων από επιστημονικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά Ιδρύματα για την προσφορά του. Έχει προεδρεύσει σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια, είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών και έχει προσκληθεί από αρκετά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως επισκέπτης καθηγητής ή για να δώσει διαλέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: