Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Υποκρίνεται το Υπουργείο για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Υποκρισία καταλογίζει στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στην Κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Δήμων για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Γαλιατσάτου αναφέρει:
"Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η υπουργός κα Διαμαντοπούλου αμέσως μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων και του ΤΕΙ Ιονίων είναι υποκριτικό και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας.
Τι μας λέει η κα υπουργός;
Πολύ απλά: ότι υποβαθμίζει και οδηγεί στο κλείσιμο το ΤΕΙ τώρα γιατί έχει σκοπό να το αναβαθμίσει αύριο!
Δεν έχει καν το θάρρος να υπερασπιστεί την πολιτική που τόσο πιστά υπηρετεί: Την πολιτική της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και την παράδοση της στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ακολουθώντας τις επιταγές των ευρωπαϊκών συνθηκών που έχει προσυπογράψει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Την πολιτική που επιβάλλει το μνημόνιο και η τρόικα για δραματική μείωση των δαπανών για την παιδεία ,ώστε να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας.
Το 2003 η κυβέρνηση Σημίτη "έσπειρε" για προεκλογικές σκοπιμότητες τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ σε όλη την ελληνική περιφέρεια, δημιουργώντας προσδοκίες για ευκαιρίες ανάπτυξης.
Το 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου κλείνει τα περισσότερα από αυτά αδιαφορώντας για τα ερείπια που αφήνει πίσω.
Στο μεσοδιάστημα οι διορισμένες τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΝΔ Διοικούσες Επιτροπές του ΤΕΙ Ιονίων συναγωνίζονταν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε δαπανηρές δημόσιες σχέσεις και σε προώθηση ημετέρων και πολλές φορές ακατάλληλων στις θέσεις των καθηγητών.
Όμως η ίδρυση του ΤΕΙ Ιονίων αποτελούσε μία ιστορική υποχρέωση επανόρθωσης του ελληνικού κράτους σε μια περιοχή που η τέχνη η επιστήμη και ο πολιτισμός δέχθηκαν την αδιαφορία και την κακοποίηση της νεοελληνικής πραγματικότητας.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΑΝ.Α.Σ.Α απορρίπτει κατηγορηματικά τις εξηγήσεις και δικαιολογίες της κας υπουργού!
Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί τον Περιφερειάρχη, τους βουλευτές, τους δημάρχους των Ιονίων να πράξουν άμεσα το ίδιο!
Οι κινητοποιήσεις πρέπει να αναβαθμιστούν και να συνεχιστούν σε νέα βάση με νέες διευρυμένες συμμαχίες και την συμμετοχή των ίδιων των φοιτητών του ΤΕΙ και του λαού.
Το πιο σημαντικό όμως και απαραίτητο είναι να αντιληφθεί ο λαός των τριών νησιών Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ζακύνθου αλλά και όλης της Ιόνιας Περιφέρειας ότι η μάχη για την διατήρηση του ΤΕΙ είναι μάχη για την μείωση των αρνητικών συνεπειών της νησιωτικότητας, είναι μάχη για την κοινωνική και πνευματική εξέλιξη της περιοχής, κυρίως όμως είναι μάχη πολιτική απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και της "φιλελευθεροποίησης" της Παιδείας στην Ελλάδα, είναι μάχη για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στην χώρα μας.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί τους πολίτες των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα την νεολαία  σε μαζική συμμετοχή και στήριξη του αγώνα για διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: