Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΝΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ” Πρόστιμα θα επιβάλλει ο ΕΟΤ

Καμία απάντηση δεν έδωσε έως αργά χθες το μεσημέρι η διαχειρίστρια του Ακτή Μεσογγής εταιρεία στην διορία την οποία της είχε δώσει η Επιθεώρηση Εργασίας για την επαναπρόσληψη του συνόλου των εργαζομένων στο "Ακτή Μεσογγής".
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή στην διαδικασία εργατικής διαφοράς που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας, υπογραμμίστηκε προς την διαχειρίστρια εταιρεία ότι θεωρείται συνέχεια της ιδιοκτήτριας εταιρείας και επομένως οφείλει να επαναπροσλάβει το σύνολο του προσωπικού που νόμιμα και εμπρόθεσμα κατέθεσε αίτηση επαναπρόσληψης.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σε συνεργασία με άλλα Σωματεία της Κέρκυρας ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις εάν από την πλευρά της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το "Ακτή Μεσογγής" επιλεγεί η τακτική της σύγκρουσης και της μη επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.


  • Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο ΕΟΤ τις επόμενες ημέρες να κλείσει το “Ακτή Μεσογγής” καθώς παρήλθε το χρονικό περιθώριο χωρίς η εταιρεία να προσκομίσει τα αναγκαία πιστοποιητικά για τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας όπως π.χ. το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
  • Σύμφωνα με ενημέρωση που έδωσαν χθες παράγοντες του ΕΟΤ, καθώς παρήλθε άπραγη η ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών από την πλευρά της εταιρείας, άρχισε από χθες η διαδικασία επιβολής και των σχετικών προστίμων.


Στο μεταξύ με την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σοφία Λίβερη συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ εργαζομένων και νέας ενοικιάστριας εταιρείας στο ξενοδοχείο "Ακτή Μεσογγή".
Η κ. Λίβερη έδωσε στον Δήμαρχο Κέρκυρας όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα καθώς και την νομοθεσία που κατοχυρώνει τους εργαζόμενους ενώ έθεσε υπόψη του και την γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας για επαναπρόσληψη όσων εργαζομένων έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις εμπρόθεσμα.
"Εμείς θέλουμε να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και να είναι ευχαριστημένοι και οι εργαζόμενοι στους τόπους εργασίας και οι επαγγελματίες της περιοχής, συνεπώς και οι πελάτες που έρχονται στην Κέρκυρα. Πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία" τόνισε αμέσως μετά ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, ο οποίος δεσμεύτηκε εντός των αμέσως επόμενων ημερών να κάνει μια συνάντηση με τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο σε μια τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
"Ο κ. Δήμαρχος ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι και ζήτησε ενημέρωση. Εμείς ζητούμε από τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου και του Προεδρικού Διατάγματος. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει ο κ. Δήμαρχος με τους νέους επιχειρηματίες του ξενοδοχείου, ώστε να γίνουν από πλευράς εργοδοτών οι ενέργειες που πρέπει προς όφελος των εργαζομένων, της Κέρκυρας και της περιοχής ειδικότερα", τόνισε από την πλευρά της και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη.

Συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων
Με την εκπροσώπους των τουριστικών φορέων συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Την συνάντηση απασχόλησε το αίτημα της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet, για παροχή διευκολύνσεων, προκειμένου να προβεί σε δρομολόγηση πτήσεων και τους χειμερινούς μήνες. Συγκεκριμένα η εταιρεία ζητά καταβολή διαφημιστικών παροχών από τους τουριστικούς φορείς της Κέρκυρας.
Το αίτημα θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση, καθώς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελλάδας και του αντίστοιχου οργάνου της Κέρκυρας Κώστας Μπρετάνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρης Χαρίτος και ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Τουρισμού Δήμου Κέρκυρας Ντίνος Λούμπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: