Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Περιφερειακό στους Παξούς χωρίς το θέμα των ανεμογεννητριών

Χωρίς το θέμα των ανεμογεννητριών στην ημερήσια διάταξη αλλά με ενταγμένο όπως προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. το θέμα για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου στους Παξούς το Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιώντας την 10η συνεδρίασή του.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα  πολλαπλών  χρήσεων  του Σχολικού  Κέντρου Παξών.
Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με τους εισηγητές τους είναι τα ακόλουθα:

  •  Λήψη απόφασης  για το τόπο συνεδρίασης  του  επόμενου Π.Σ. Π.Ι.Ν.
  •  Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενοτήτας Κεφαλονιάς & Ιθάκης  κ. Σωτήρης Κουρής.
  •  Τροποποίηση Τεχνικού  Προγράμματος Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Εισηγητές: Οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακών  Ενοτήτων.
  •  Δασικό - Το Τεκμήριο Κυριότητας ισχύει υπέρ  των ιδιωτών στην Επτάνησο. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενοτήτας Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής.
  •  1η Τροποποίηση - Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Π.Ι.Ν. (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης). Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενοτήτας Κεφαλονιάς & Ιθάκης  κ. Σωτήρης Κουρής.
  •  Αίτημα ένταξης και  χρηματοδότησης  από  Επιχειρησιακά Προγράμματα  2007-2013. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου  κ. Δ. Μυλωνάς.
  •  Καταβολή δόσεων από τους δικαιούχους  προς τον Ο.Ε.Κ. για εξόφληση των κατοικιών. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου  κ. Δ. Μυλωνάς.
  •  Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την Αναγκαιότητα ίδρυσης φορέα  Διαχειρίσεις Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παξών και την επαναφορά της διαχείρισης των λιμανιών των Παξών. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γ. Κάφυρης.
  •  Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού  της  σύστασης του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Σ.Α.Σ, καθώς και την οργάνωση ενός ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων, με ισχυρή συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποκλειστική αρμοδιότητα να οργανώνει, σχεδιάζει, προγραμματίζει, συντονίζει, εποπτεύει και ελέγχει τη διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, στο νησιωτικό χώρο. Εισηγητής: Ο Περιφερειακός  Σύμβουλος κος Γ. Κάφυρης.
  •  Αλλαγή δρομολογίων F/B "Κεφαλονιά" και μη διανυκτέρευσή του πλέον στο λιμάνι της Ιθάκης. Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σαρδελή Σμαραγδούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: