Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Placebo Without you I’m nothing

Γράφει ο συγγραφέας
Θοδωρής Καραγεωργίου
www.karageorgiou.blogspot.com


Έτος παραγ. 1998
Κατηγορία: Alternative rock
Οι Placebo είναι πλέον ένα ευρέος διαδεδομένο και αναγνωρισμένο συγκρότημα, ιδιαίτερα δημοφιλές μάλιστα στην Ελλάδα. Με τη σημερινή παρουσίαση θα σας γυρίσω μερικά χρόνια πίσω, στο 1998, όταν ο Brian Molko και η παρέα του κυκλοφορούσαν το δεύτερο τότε άλμπουμ τους. Ένα άλμπουμ με το οποίο το βρετανικό συγκρότημα έθετε τις βάσεις για αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια.
Γεμάτο έμπνευση και μεγάλες στιγμές το Without you I'm nothing φανερώνει τις προθέσεις του από την αρχή ακόμη με το νωχελικό και ρυθμικό "Pure morning". Η διάθεση του δίσκου έπειτα ανεβαίνει, ώσπου να έρθει το ομώνυμο κομμάτι και να μας καθηλώσει, να βγάλει από μέσα μας συναισθήματα βαθιά και ξεχασμένα, να μας ανατριχιάσει κυριολεκτικά με το στίχο και τη μουσική του.
Και ως αντίδοτο στη θλίψη έρχεται το "every you every me", ύμνος σε κάθε μπαρ που σέβεται τον εαυτό του, να μας ξεσηκώσει, να μας κάνει να σφίξουμε τις γροθιές μας στον αέρα τεντωμένοι στις μύτες των ποδιών μας, να χορέψουμε μέχρι η ανάσα μας να σταματήσει. Το κλείσιμο τέλος με το "scared of girls" είναι για πραγματικά εξουθενωτικές καταστάσεις.
    Οι Placebo είναι μια μπάντα που εξελίσσεται συνεχώς, το without you I'm nothing όμως αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο σημείο αναφοράς στην καριέρα τους.
Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας, αλλά και να ακούσετε κομμάτια από το συγκεκριμένο δίσκο στο www.mousikotopio.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: