Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

“Ο Λούλης και η... Λουλού” του Κώστα Ι. Σαλιών στο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων 2011 “Μώμος ο Πατρεύς”

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων "Μώμος ο Πατρεύς", μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, θεσμοθετήθηκε, ως μία από τις κύριες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Κάθε χρόνο -το Γενάρη- λοιπόν, με συνεισφορά ...ερασιτεχνών απ' όλη τη χώρα, μετατρέπεται η αχαϊκή πρωτεύουσα σε κόμβο πολιτιστικών συναντήσεων, συνδέοντας την Σάτιρα με καρναβάλι & το θέατρο. Στο Πανελλήνιο αυτό φεστιβάλ ανάμεσα σε 200 συμμετοχές διακρίθηκε στα δέκα καλύτερα το σκετς “Ο Λούλης και η... Λουλού” του Κώστα Ι. Σαλιών που θα παρουσιάσει η “Κερκυραϊκή Σκηνή”.
Το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας "Ρεφενέ" ευχαριστεί όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση ενός ονείρου και ιδιαίτερα τις ομάδες και τους φορείς που το ενστερνίστηκαν εξ αρχής. Και φέτος υποδέχονται θιάσους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό να εκφραστούν μέσω της σάτιρας, να σχολιάσουν ήθη και εποχές, πρόσωπα και προσωπεία, χτίζοντας -από κοινού- μία παράσταση: Τον "Μώμο του 2011".
Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας με τίτλο "Μώμος Ο Πατρεύς" διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Τομέας του Δήμου Πατρέων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας "ΡΕΦΕΝΕ" και τελεί υπό την αιγίδα της "Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Μουσικοσυνθετών & Μεταφραστών".

Το πρόγραμμα του
Φεστιβάλ κατανέμεται
σε δύο βραδιές:
Παρασκευή 28/1/11
"Τιμητικό αφιέρωμα στη σάτιρα και τους ανθρώπους που την έχουν υπηρετήσει" Φέτος, μετά από απαίτηση του κοινού, καλούνται ερασιτέχνες που θα παρουσιάσουν ολόκληρη θεατρική παράσταση, εν είδει αφιερώματος.

Σάββατο 29/1/11
Παράσταση "Μώμος
ο Πατρεύς 2011"
Σπονδυλωτή παράσταση σατιρικών δεκαλέπτων από τους θιάσους Ερμούπολης, Ερέτριας, Ν. Μουδανιών, Αμαρύνθου, Κέρκυρας, Καλυβιών Αττικής, Αίγινας, Πάτρας, Ηλιούπολης & Κερατέας, με εμβόλιμη μουσική και σατιρικές "γέφυρες" από το Ε.Σ.Π. "Ρεφενέ".
Ολοι οι Ερασιτεχνικοί Θίασοι ανά την Ελλάδα κλήθηκαν να λάβουν μέρος στην προκριματική διαδικασία, καταθέτοντας ένα δραματοποιημένο θεατρικό δεκάλεπτο (μαγνητοσκοπημένο) βασιζόμενο σε γνωστό, ή πρωτότυπο κείμενο, ελεύθερης θεματολογίας. Τα 10 επικρατέστερα, που προέκυψαν με ευθύνη της Επιτροπής Επιλογής, θα αποτελέσουν τον "Μώμο" του 2011.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΚΑΔΑ
1. Θεατρικός πολιτιστικός όμιλος "Απόλλων" ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Σύρου "Θεατροποιημένο απόσπασμα από το κόμικ του Αρκά "Ισοβίτης"
2. Θεατρική Ομάδα ΕΡΕΤΡΙΑΣ Ευβοίας "Ένας γέρος μεθυσμένος" (Γ. Μανιώτη)
3. Πολιτιστικός σύλλογος "Ο Φάρος" Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Χαλκιδικής "Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα" (Α. Τσέχωφ- Ν. Σάϊμον από το έργο "Βότκα Μολότωφ")
4. Θεατρικό Εργαστήρι"Κύκλος" ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Ευβοίας "Στο νεκροταφείο" /Απόσπασμα από το έργο "Μπαμπάδες με ρούμι" (Μ. Ρέπα- Θ. Παπαθανασίου)
5. "Κερκυραϊκή σκηνή" ΚΕΡΚΥΡΑΣ "Ο Λούλης και η Λουλού" (Κ. Σαλιών) Πρωτότυπο
6. Θεατρική πορεία "Ανοιχτά πανιά" ΚΑΛΥΒΙΩΝ Αττικής  "Ο διπλωμάτης" (Α. Τσέχωφ- Ν. Σάϊμον από το έργο "Βότκα Μολότωφ")
7. Μορφωτικός Σύλλογος "Ο Καποδίστριας" ΑΙΓΙΝΗΣ "Ενοικιάζεται το σήμερα, πωλείται το αύριο" (Γ. Μαρίνου) Πρωτότυπο
8. Θεατρική ομάδα Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ "Το δώρο" (Α. Τσέχωφ- Ν. Σάϊμον από το έργο "Βότκα Μολότωφ")
9. Θεατρική Ομάδα "The chosen ones" του πολιτιστικού συλλόγου "Η κιβωτός της Τέχνης" ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ "Romeo VS Juliet" /Απόσπασμα από την ομώνυμη κωμωδία της Μ. Κίτρα Πρωτότυπο
10. Θεατρικό εργαστήρι "Θέσπις" Δήμου ΚΕΡΑΤΕΑΣ "Χυμός φρούτων" /Απόσπασμα από το έργο του Κ. Μουρσελά "Εκείνος & Εκείνος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: