Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Ν.Δ. για τα προβλήματα στατικότητας των Εργατικών Κατοικιών

Ανακοίνωση για τα προβλήματα στατικότητας των εργατικών κατοικιών Κέρκυρας στην περιοχή Κουλίνες (οικισμός ΚΕΡΚΥΡΑ IV) εξέδωσε η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Ν.Δ. στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού "ΚΕΡΚΥΡΑ IV" των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή "Κουλίνες" του Δήμου Κέρκυρας.
Οι κατοικίες αυτές κατασκευάστηκαν το 1983. Παρουσίασαν δε σχεδόν εξ' αρχής πρωτοφανή προβλήματα στατικότητας, κυρίως λόγω του ότι για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε θαλασσινό νερό και λόγω του ότι κατασκευάστηκαν σε έδαφος με πλούσιο υδροφόρο υπέδαφος.
Σήμερα, 27 χρόνια μετά την κατασκευή τους, το πρόβλημα αυτό έχει οξυνθεί και έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού, παρόλο που αυτό έχει επισημανθεί και επιβεβαιωθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς (Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, Πολεοδομία του Δήμου Κερκυραίων, παράρτημα του ΤΕΕ Κέρκυρας, Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.ο.κ.) αυτό δεν έχει επιλυθεί, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν από άποψη στατικής επάρκειας πάνω από 150 διαμερίσματα των ως άνω εργατικών κατοικιών και ως εκ τούτου πάνω από 150 Κερκυραϊκές οικογένειες, αν οι κατοικίες αυτές από οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο ή οποιονδήποτε άλλο λόγο καταρρεύσουν.
Η κυβέρνηση, παρόλο που το θέμα αυτό ήδη από εδώ και ένα και πλέον έτος έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, κωφεύει επιδεικτικά, το δε Υπουργείο Υποδομών δεν έχει δώσει ακόμα λύση, μολονότι μεταξύ αυτών που απέστειλαν σχετική επιστολή σε αυτό για το θέμα ήταν και ο ίδιος ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας, που σημαίνει ότι και η ίδια η κομματική Οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος στην Κέρκυρα αναγνωρίζει το οξύ αυτό πρόβλημα.
Το θέμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την Κέρκυρα, πόσο μάλλον που αυτό αφορά μία πολύ ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αφού οι κατοικίες αυτές ανήκουν σε απλούς και χαμηλόμισθους εργαζομένους και όχι σε εύπορους πολίτες. Η πρόνοια που έδειξε το κράτος, παρέχοντας κατοικία σε αυτές τις οικογένειες, κινδυνεύει σήμερα να εξαϋλωθεί, όταν οι κατοικίες αυτές είναι στατικά εξαιρετικά προβληματικές και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με κατάρρευση.
Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας, καταδικάζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό και την καλεί, χωρίς καθυστέρηση στην εξεύρεση άμεσης λύσης, ώστε να εξασφαλιστεί με τις κατάλληλες επισκευές που πρέπει να επέλθουν, η ενίσχυση της στατικής και αντισεισμικής επάρκειας του οικισμού "ΚΕΡΚΥΡΑ IV" των εργατικών κατοικιών της Κέρκυρας, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να εξασφαλιστεί και στο μέλλον η ασφαλής διαβίωση πάνω από 150 οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, που πιθανότατα δεν θα έχουν την δυνατότητα απόκτησης άλλης κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: