Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ανοιξε ο δρόμος - Παραμένουν τα μπλόκα

Μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα και την συνεχή αστυνόμευση της περιοχής άνοιξε ο δρόμος από το Κοκκίνι στο Λιβάδι Ρόπα προς την Παλαιοκαστρίτσα, τον οποίο είχε καταλάβει ομάδα κατοίκων των χωριών της περιοχής μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με αθίγγανους τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η κατάσταση προκλήθηκε μετά από τις συνεχείς κλοπές από ομάδα αθιγγάνων με τελευταίο επεισόδιο την προσπάθεια κλοπής μοτοσικλέτας από σπίτι παρακείμενο στο πρατήριο υγρών καυσίμων στη διασταύρωση του Κοκκινίου. Οι κάτοικοι του Κοκκινίου, του Αγίου Ιωάννη και των γύρω χωριών παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρις ότου οι τοπικές αρχές και, κυρίως, η ΕΛΑΣ, αστυνομεύσει την περιοχή με συνεχή παρουσία περιπολιών ενώ παραμένουν πάγιοι στο αίτημα τους για την δημιουργία αστυνομικού τμήματος στην περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, την έντονη διαμαρτυρία τους τόσο στις τοπικές αυτοδιοικητικές και αστυνομικές αρχές όσο και προς τους κάτοικους των γειτονικών χωριών, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των Ρομά που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι την παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων την "πληρώνουν" όλοι οι αθίγγανοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οικογενειάρχες, σκληρά εργαζόμενοι και διατηρούν άριστες σχέσεις με τους γείτονές τους. Μάλιστα, εκφράζουν την απορία τους γιατί δεν έχουν συλληφθεί αυτοί που επιδεικνύουν την παραβατική συμπεριφορά και καλούν την Αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τους παραβάτες του νόμου οδηγώντας τους στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: