Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Εκθεση ζωγραφικής Πύρρου Τσέκου και Βασίλη Λέρα

Συνεχίζεται έως την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου η έκθεση ζωγραφικής των ζωγράφων Σπύρου Τζέκου και Βασίλη Λέρα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας. Τα μισά περίπου έργα είναι τοπία της Κέρκυρας. 


Βιογραφικά:
Ο Πύρρος Τσέκος γεννήθηκε στις 4-6-1954 στο Πρεμέτι της Αλβανίας, μεγάλωσε στα Τίρανα, όπου και σπούδσε για ζωγραφική τέσσερα χρόνια την μέση εκπαίδευση Jordan Misja. Ήταν μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών της Αλβανίας. Τελείωσε την σχολή καλών τεχνών. Έχει πάρει μέρος σε διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής με θέματα, κυρίως, τις προσωπογραφίες γνωστών προσωπικοτήτων της Κέρκυρας του καθώς και διάφορα τοπία .
Από το 1990 ζει στην Κέρκυρα μαζί με την οικογένειά του, όπου και εργάζεται. Το 2002 έκανε την πρώτη του έκθεση στην Κέρκυρα. Αυτή τη περίοδο ασχολείται με την εικαστική παρουσίαση προσωπικοτήτων της Κέρκυρας. Η τελευταία του έκθεση έχει θέμα "Πορτρέτα & Τοπία της Κέρκυρας" και ασχολείται με προσωπογραφίες γνωστών.


Ο Βασίλης Λέρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τίρανα. Η καταγωγή του είναι από τη Βοσκόπολη (Κορυτσά). Τελείωσε τη μέση εκπαίδευση για ζωγραφική, με δάσκαλο τον γνωστό ζωγράφο Νατζί Μπακάλι. Στη συνέχεια σπούδασε στα Τίρανα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ζει μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και έχει πάρει μέρος σε πανελλήνιες εκθέσεις.
Ατομικές εκθέσεις: Κεφαλλονιά (Αγία Ευφημία) 2003 Κρήτη (Χανιά) 2006 Κύπρο (Αγία Νάπα) 2007 Κέρκυρα 2010 
Η Έκθεση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 7 Γενάρη.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 9.00π/μ.  - 2.00 μ.μ. και 18.00 - 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: