Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα

Η Λιμενική αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε για περιστατικό κλοπής λέμβου με εξωλέμβιο κινητήρα από το λιμένα Σιδαρίου. Αμεσα ενημερώθηκαν και κινητοποιήθηκαν η Λιμενική αρχή Οθωνών καθώς και το πλωτό περιπολικό, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της λέμβου στις 16.30 σε απομακρυσμένη και απροσπέλαστη από την ξηρά ακτή στο νησί των Οθωνών.
Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στο νησί όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν επιβιβαστεί, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην αναφερόμενη λέμβο με χειριστή άγνωστο αλλοδαπό με σκοπό να μεταβούν στην Ιταλία.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενώ ενημερώθηκε και ο ιδιοκτήτης της λέμβου για την παραλαβή της.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Στην Κέρκυρα,  τις βραδινές ώρες  της  30/12/2010 από  Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και  του Τ.Σ.Φ. Κασσιώπης, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 25 ετών,  για παράβαση  του  Νόμου   Περί Ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στα πλαίσια Αστυνομικής  εξόρμησης που διενεργήθηκε  από  κοινού από την  Ομάδα Πρόληψης  Καταστολής Εγκλήματος και του  Τ.Σ.Φ. Κασσιώπης,  στο αυτοκίνητο  του 20χρονου  ημεδαπού  βρέθηκε ποσότητα 7,7 γραμμαρίων Ινδικής  Κάνναβης. Αργότερα  στα πλαίσια της  ίδιας  εξόρμησης έγινε έλεγχος στον  25χρονο ημεδαπό, στην  κατοχή  του οποίου Bρέθηκε ποσότητα  Ινδικής Κάνναβης βάρους 8,9 γραμμαρίων, μέσα  σε πακέτο τσιγάρων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ.Εσπερίων.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: