Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ: Η σκυτάλη στα σχολεία εκτός πόλης

Τη σκυτάλη αυτή την εβδομάδα πήραν τα Δημοτικά σχολεία του Βιρού και των Γιαννάδων, που διοργάνωσαν με εντυπωσιακά μαζική συμμετοχή παιδιών, τα σκακιστικά πρωταθλήματα τους.
Τα Πρωταθλήματα αυτά είναι μέρος του Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Κέρκυρας -που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας με την συμπαράσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων- και είναι η μαζικότερη αθλητική εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στο νησί.
Σημαντικότατη, όμως είναι και η συμβολή στην επιτυχία έχει και ο πολιτιστικός σύλλογος "Επτανησίων Πολιτεία", που με τη χορηγία που προσέφερε έκανε δυνατή τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος.
Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στον Βιρό έλαβαν μέρος 34 αγόρια και κορίτσια, που έπαιξαν το καθένα από 5 παρτίδες. Πρώτος ήρθε ο Αριστοτέλης Αλέξης με 5 νίκες σε 5 αγώνες (15 βαθμοί) και σήκωσε το κύπελλο  και ακολούθησαν οι Ελένη Μπάμπαλη, Φίλιππος Καρανικόλας, Νεκτάριος Αποστολάκης, Στέφανος Βλάχος και Νικολέτα Χυτήρη με 13 βαθμούς, οι οποίοι πήραν μετάλλια, διπλώματα και κονκάρδες, αλλά και την πρόκριση για την τελική φάση που θα γίνει την Άνοιξη στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.
Ωστόσο, βραβεία - κονκάρδες πήραν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες.
Σειρά πήρε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Γιαννάδων, που διοργάνωσε τους αγώνες στην εξαιρετική αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννάδων.
Όσα παιδιά δεν πήραν μέρος παρακολούθησαν μαζί με τον Διευθυντή κ. Ράμμο και τις δασκάλες και τους δασκάλους τους τους αγώνες.
Από τα 38 παιδιά που πήραν μέρος -εδώ λόγω της αυξημένης συμμετοχής έγιναν 6 γύροι- πρώτευσε ο Γκαμπριέλι Λέσι (17 βαθμοί, 5 νίκες και μια ισοπαλία) και διακρίθηκαν η Γιώργος Αρμένης, Στάθης Κουσουνής, Αλέξανδρος Μπούκης και Στέλλα Παπαδοπούλου με 15 βαθμούς.
Η επιτυχία του Πρωταθλήματος έχει ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον μαθητών, δασκάλων και γονέων και η συμμετοχή των σχολείων αυξάνεται κατακόρυφα.
Έτσι το Πρωτάθλημα συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα με το 5ο Δημοτικό Βιρού (14/12), το 3ο Δημοτικό (15/12), το 11ο Δημοτικό (16/12), το 1ο Λύκειο (17/12), το 2ο Γυμνάσιο (20/12) και το 5ο Γυμνάσιο (23/12).
Όμως και μετά τις γιορτές συνεχίζεται το Πρωτάθλημα με το Μουσικό Γυμνάσιο, το Μουσικό Λύκειο, το 12ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο, το 6ο Δημοτικό και το Δημοτικό Κασσιώπης, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχών συνεχίζονται.
Οι Διευθυντές σχολείων που επιθυμούν να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 26610-44503 και 6944641750 με τον Γραμματέα του ΣΠΖΚ,  Μάνο Ναθαναήλ.
Τέλος, πρέπει νατονίσουμε, την ανεκτίμητη συμβολή που έχει η ενεργός συμμετοχή των Διευθυντών,των Καθηγητών και των Δασκάλων των σχολείων οι οποίοι αποδεικνύουν ότιενδιαφέρονται για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών τουςκαι -σε δύσκολες συνθήκες- εμφανίζονται αντάξιοι του λειτουργήματοςτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: