Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Βe There! Corfu Animation Festival τον Απρίλιο στην Κέρκυρα

Το  Be Τhere! Corfu Animation Festival είναι το νέο διεθνές φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο, μέσα από διαγωνιστικές δράσεις τον Απρίλιο του 2011.
Το Be There! Corfu Animation Festival θέτοντας ως στόχο την επαγγελματική αντιμετώπιση των έργων animation, και σεβόμενο απολύτως τη δημιουργική προσπάθεια, που συνοδεύει την 8η τέχνη έρχεται να συμβάλει σε έναν παιδαγωγικό άξονα, που διέπει τις αρχές της τέχνης του animation.
Στόχος του φεστιβάλ είναι οι δράσεις του να προσεγγίζουν και να αφορούν εξίσου στα παιδιά, στους ενήλικες, στους επισκέπτες, στους φορείς και σε όσους μπορούν να δουν κάτι μέσα από αυτές.
Το Be There! Corfu Animation Festival, είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2011, με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, retrospectives ταινιών και σχολών animation, αφιερώματα και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, ταινίες βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία καθώς και πανελλήνιες πρεμιέρες. Σημαντική θέση στο φεστιβάλ θα καταλαμβάνει το διαγωνιστικό τμήμα καθώς επίσης και τα panels ομιλητών, τα workshops και το Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά.
Το Be there! Corfu Animation Festival προσκαλεί όλους τους/τις σκηνοθέτες να υποβάλουν ταινίες animation στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.
Για αναλυτικότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το επίσημο site του φεστιβάλ www.betherefest.gr, όπου θα προμηθεύονται και τις φόρμες υποβολής.
Το φεστιβάλ διεξάγεται με τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το Be There! Corfu Animation Festival θα διεξαχθεί στην Ιόνιο Ακαδημία και στον κινηματογράφο Ορφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: