Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

64% ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ. NA TA ΑΙΤΙΑ ΗΤΤΑΣ
Όπως σας έλεγα και χθες, οι δημοσκοπήσεις, όχι μονο επιβεβαιώθηκαν αλλα, είχαν δείξει και το ποιος θα κέρδιζε και βέβαια ποιοί θα ήταν οι ηττημένοι του εκλογικού αγώνα.
Αρκεί βέβαια, να τις διάβαζες προσεχτικά και προπάντων, να ήξερες να τις διαβάσεις. Αν έμενες, μονο στα ποσοστά και στους αριθμούς, τότε σίγουρα δεν θα έβγαζες ασφαλή συμπεράσματα.
Όποιος όμως διάβασε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, τοτε θα γνώριζε εδώ και καιρό τι θα γινόταν στο μέλλον.
Όταν η έρευνα κατέγραφε ότι το 65% περίπου των ερωτώμενων να είναι απογοητευμένοι γιατι θεωρούσαν ότι τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στην γειτονιά τους και όταν στον ένα συνδυασμό συμμετείχαν περίπου 15 άτομα που ασκούσαν εξουσία και τους οποίους οι συμπολίτες τους θεωρούσαν υπεύθυνους για την στασιμότητα του τόπου, υπήρχε ελπίδα γι' αυτούς να εκλεγούν; Καμία βέβαια. Όπερ και εγένετο.
Προσέχτε γιατί το λέω. Ο Έλληνας δεν ψηφίζει πάντα με κριτήριο θετικό, υπό την έννοια ότι ψηφίζω τον Α γιατι θεωρώ ότι είναι καλύτερος αλλά ψηφίζει και με κριτήριο αρνητικό, δηλαδή ψηφίζω τον Α γιατι θεωρώ ότι ο Β τα έχει κάνει μπάχαλο.
Έτσι θα μου πείτε ότι δεν βγαίνει πάντα ο καλύτερος. Σωστό. Αλλά σε μια εκλογική μάχη αυτό που μετράει είναι το τι γράφει το...ταμπλό, όπως θα έλεγε και ο φίλος μου ο Νίκος Αναστόπουλος. Δεν πάει να είναι μια ομάδα καλύτερη από την άλλη και να έχει παίξει και καλύτερα; Δεν εχει καμια απολύτως σημασία. Σημασία έχει αν το ταμπλό γράψει γκολ υπέρ της. Αν όχι, όλα τα άλλα είναι για....κατανάλωση.
Υ.Γ1
Και για τους φίλους μου επειδή τους αγαπάω πραγματικά, άσχετα αν τα έχουν κάνει μπάχαλο, θα τους δώσω βιβλιογραφία να διαβάσουν και να μάθουν για τις δημοσκοπήσεις. <<ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ>> του Κωνσταντίνου Δρακάτου. Εκδόσεις Παπαζήση.
Υ.Γ 2 Αχαχαχαχαχαχαχα, συγνώμη παιδιά αλλά μου βγήκε αυθόρμητα!!!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΠΑΝΤΑ
Άλλο πράγμα οι εκλογές σε ένα σωματείο, άλλο πράγμα οι εκλογές σε ένα χωριό, και εντελώς διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των εκλογών στα επίπεδα ενός Δήμου του μεγέθους μάλιστα  του νέου Δήμου Κερκυραίων.
Η πολιτική πια είναι επιστήμη. Πάντα ήταν δηλαδη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι.
Άλλο πράγμα ένας αγώνας Δ! Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο και εντελώς άλλο πράγμα αγώνας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ
Προσέχτε πόσο δικαιωμένοι είναι οι πολίτες, που δηλώνουν απογοητευμένοι. Σε έναν μήνα θα αναλάβει νέος Δήμαρχος ο Γιάννης Τρεπεκλής ο οποίος θα κληθεί να ολοκληρώσει και να λειτουργήσει έργα τα οποία ξεκίνηαν επι δικής του δημαρχίας, πριν από 4 περίπου χρόνια.
Τη Λαική Αγορά, το Άλσος της Γαρίτσας που είχε συμβασιοποιηθεί όταν ήταν δήμαρχος αυτός, την παράκαμψη αεροδρομίου, το υπόγειο πάρκινγκ στο Σαρόκο, το σχολικό κέντρο Κοντοκαλίου, την μεγάλη υπόθεση της Ουνέσκο και του φορέα διαχείρισης αφού αυτός ήταν ο Δήμαρχος που ενέταξε την πόλη στον υπερεθνικό οργανισμό και άλλα πολλά.
Με λίγα λόγια πέρασαν 4 χρόνια έτσι.... Να πως μένει ο τόπος σε στασιμότητα.

ΑΠΟΔΙΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ!!!
Είναι χαρακτηριστικό των αρχαικών κοινωνίων να ψάχνουν πάντα αποδιοπομπαίους τράγους. Και εμείς πολιτικά τουλάχιστον, έχουμε τα χαρακτηριστικά της αρχαικής κοινωνίας.
Έτσι στο ΠΑΣΟΚ έχουν βρει τον άνθρωπο στον οποίο θα τα φορτώσουν όλα.
Τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομο Μπούκα.
Για όλα φταίει ο Μάκης. Αν είναι δυνατόν. Προφανώς έκανε λάθη και ο Μάκης και προφανώς του αναλογεί μέρος της ευθύνης για την ήητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Ούτε μονο η Βουλευτής. Είναι πολλοί αυτοί που ευθύνονται για το Βατερλό της Κέρκυρας και κυρίως ευθύνεται το κεντρικό ΠΑΣΟΚ και η αρμόδια επιτροπή εκλογών. Σε αυτή ανήκουν οι μεγαλύτερες και οι περισσότερες ευθύνες.
Ας το καταλάβουν κάποιοι.

ΑΠΟΧΗ
Για την αποχή παιδάκι σας τα έλεγα και δικαιώθηκα για μια ακόμα φορά ΑΠΟΛΥΤΑ. Ο κόσμος έχει απηυδισμένος. Είναι εξοργισμένος. Είναι αηδιασμένος και ήρθε η στιγμή να το δείξει. Αει σιχτιρ είπε στους πολιτικούς και στην πολιτική και ...ησύχασε. Προς το παρόν. Γιατί αυτό το <<αει σιχτίρ>> δεν αρκεί. Τώρα θα πρέπει να συνοδευτεί με συμμετοχή σε αγώνες στο πεζοδρόμιο. Για να αλλάξει όλο το πολιτικό σύστημα. Και όταν λέω όλο, εννοω ΟΛΟ. Ολοις του ίδιοι είναι και ας προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν την ουρίτσα τους απ ΄έξω.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ
Μέχρι τώρα το βασικότερο πρόβλημα του κερκυραϊκού τουρισμού, είναι η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. Μέχρι τώρα, βαδίζαμε και βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την.....ελπίδα.
Απόρροια αυτού του γεγονότος, είναι να έχουν ξεχαστεί στόχοι που είχαν τεθεί κατά το παρελθόν και τώρα πλέον έχουν εγκαταλειφθεί. Γιατί κανείς δεν μιλά πλέον για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου; Γιατί έχουμε εγκαταλείψει τον στόχο του ποιοτικού τουρισμού; Γιατί πλέον έχουμε αφήσει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τουριστικός μας προορισμός, τον συγκερασμό του τουρισμού με τον πολιτισμό; Γιατί δεν μιλάμε, και προφανώς δεν δημιουργούμε, τις κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού; Γιατί δεν αναπτύσσουμε τον θαλάσσιο τουρισμό και παρεμφερείς μορφές τουρισμού, οι οποίες  σχετίζονται με την θάλασσα  και συμβαδίζουν με τον στόχο του ποιοτικού τουρισμού; Γιατί δεν προχωράμε σε ένα στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: