Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Ξεκίνησε προχθές ο τριήμερος εορτασμός για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται σήμερα το μεσημέρι, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα στον φετινό εορτασμό εστιάζει στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση, καθώς μεγάλη μερίδα φοιτητών αλλά και καθηγητών αντιδρούν.
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού θα διεξαχθεί στο ΕΜΠ διάλογος μεταξύ φοιτητών και καθηγητών για τις αλλαγές που προωθούνται. Στόχος, σύμφωνα και με την αντιπρύτανη του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου, είναι να γίνει αυτό το τριήμερομία πρώτη συζήτηση και στις 3 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Σύγκλητος, να διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη θέση.
Κατά τα λοιπά, εκθέσεις φωτογραφίας από πολιτικές νεολαίες, ομιλίες και προβολές ταινιών θα είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στη διάρκεια του τριημέρου, οπότε και η Σύγκλητος του ιδρύματος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση. Την περιφρούρηση των εκδηλώσεων και φέτος έχουν αναλάβει φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και τα μέλη των φορέων που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή εορτασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: