Follow by Email

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΙΚΑ
Επειδή μου διαμαρτύρεστε για το μπάχαλο που συναντάτε στο ΙΚΑ θα δημοσιεύσω ένα ανέκδοτο που μου έστειλε ένας καλός μου φίλος:
<< Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι,
πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά. Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies. Και ρώτησε: <<Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;>> και ο άνδρας απήντησε: <<Ευχαρίστως!>> και η γυναίκα πρόσθεσε: <<Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!>>.
Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά. Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.
Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε. Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.
Και έτσι είπε ο Κύριος: <<Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!>> Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα. Ο Κύριος όμως είπε: <<Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!>> Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο, από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.
Έτσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση...
Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
Έτσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες. Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια, τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι..
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη...
Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.
Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών.
Και ρώτησε ο σατανάς: <<Θέλεις και τηγανητές πατάτες;>> Και είπε ο άνθρωπος: <<Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!>>.
Kαι σχολίασε ο σατανάς: <<Έτσι μπράβο!>> Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.
Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ-πάς της καρδιάς.
Και τότε ο σατανάς είπε 'είπαμε να παίζουμε τίμια'... ...Και δημιούργησε το ΙΚΑ!!!.

ΕΕΕΕΡΧΕΤΑΙ
Ενόψει των αυτοδιοικητικών θυμήθηκα ένα πολιτικό που έδρασε στο χώρο των Αθηνών στην τελευταία φάση του Πελοποννησιακού πολέμου.
Πρόκειται για τον Θηραμένη, τον λεγόμενο Κόθορνο. Κόθορνος ήταν το υπόδημα των υποκριτών ( ηθοποιών) το οποίο ήταν αρκετά ευρύ για να χωράει κάθε λογής ποδάρι. Ο Θηραμένης επειδή χωρούσε παντού σε κάθε πολιτική παράταξη, ονομάστηκε λόγω των πολιτικών του μεταστάσεων <<Κόθορνος>>.
Από το όνομα του η πολιτική πρακτική του <<χωράω παντού>> λέγεται Θηραμενισμός. Σήμερα λέγεται, ιδεολογική σύγκλιση.
Και ξαφνικά θυμήθηκα Νοσοκομεία, συγκοινωνίες, γειτονιές, παραλίες ακόμη και νεκροταφεία και πολλά άλλα.
Και ξαφνικά θα θυμηθούν θυμήθηκαν τον Λαό, τα παράπονα τους, τα βάσανα του.
Ξαφνικά θα σπασουνε τα νερά για τα παιδιά, τις παιδικές χαρές, τον φωτισμό, τις λακκούβες, τους γέροντες. Ξαφνικά.........τα πάντα.
Και δώστου υποσχέσεις.
Και δώστου ταξίματα.
Και δώστου φιλιά.
Και δώστου <<να βγω και θα δεις>>.
Και όταν θα βγουν, θα ξεχάσουν για μια ακόμα φορά  και αυτοί περνούν καλά και οι λοιποί με το κουταλάκι στο στόμα.
Και αν είναι........κουταλάκι.
Ρε παρατάτε μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όντας σοφοί, έλεγαν <<γηράσκω αεί
διδασκόμενος>>. Όντας όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου και μπορώ, έστω και με καθυστέρηση, να εξηγήσω κάποια πράγματα, όπως γιατί έχει υστερήσει τόσο ο τόπος μας, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της επικράτειας.
Δεν χρειάζεται μεγάλος κόπος, για να καταλήξετε σε ασφαλή συμπεράσματα. Δείτε ποιοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, και για μεγάλο διάστημα μάλιστα, από διάφορες θέσεις, και να τους συγκρίνετε τους τοπικούς άρχοντες άλλων περιοχών, που αναπτύχθηκαν με ραγδαίους ρυθμούς.
Αυτοί, οι άλλοι, κοίταζαν τον τόπο τους και οι δικοί μας, προφανώς και εκ του αποτελέσματος, κοίταζαν άλλα πράγματα. Και μετά, αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα, γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια η παράκαμψη Μπενιτσών ή γιατί χάσαμε τις Φυλακές. Η απάντηση είναι απλή, γιατί είχαν αλλού το μυαλό τους και προφανέστατα, αλλού διέθεταν την ενεργητικότητα τους.
Τι συζητάμε μετά; Όχι, για να μην πιπιλίζουμε συνεχώς ότι για όλα ευθύνεται το...αθηνοκεντρικό κράτος. Προφανώς και έχει ευθύνες, αλλά να κοιτάζουμε και την αφεντομουτσουνάρα μας. Απλά φοβάμαι να κοιτάξω στον καθρέφτη, γιατί όπως λένε, η εξουσία είναι καθρέφτης της κοινωνίας.
Λέτε; Προσωπικά πάντως, μέχρι σήμερα, δεν έχω εκδηλώσει περίεργες τάσεις. Μάλλον προς το φυσιολογικό φέρνω.
Πάντως, από την ρήση των αρχαίων ημών προγόνων <<γηράσκω αεί
διδασκόμενος>>, προτιμώ την ευαγγελική ρήση <<μακάριοι οι πτωχοί τω
πνεύματι>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: