Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Με αιχμή το κρίκετ

Μια ανοιχτή πρόσκληση στις σχολικές κοινότητες του πλανήτη να επισκεφθούν την Ελλάδα, ακολουθώντας τα βήματα του Οδυσσέα σε ένα ταξίδι επιστροφής, "εκεί που ξεκίνησαν όλα" , ήταν η τρίτη κατά σειρά ετήσια εκδήλωση της πρωτοβουλίας Ionian inspires, που έγινε στο Λονδίνο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών με τηνΕλληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, παράλληλα με την τουριστική έκθεση World Travel Market, ανακοινώθηκε το σχολικό τουρνουά κρίκετ, καθώς και η δικτύωση των Ελλήνων της Διασποράς, μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Ήταν μια συνάθροιση φίλων, απ’ όλο τον κόσμο, στο ζεστό χώρο του Μουσείου Κρίκετ στο ιστορικό γήπεδο του LordΆs στο Marylebone Cricket Ground του Λονδίνου. Ο Nic Pothas, ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικανός διάσημος αθλητής του Hampshire CCC, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Nick Hatzoglou, ομογενή από την Αυστραλία, κορυφαίο στέλεχος της Αυστραλιανής Λίγκας Ποδοσφαίρου και Πρόεδρο της Αυστραλοελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, με τον Melis Hatzichrysidis, στέλεχος του Arts Council της Βρετανίας, αλλά και με δημοσιογράφους από την Αγγλία, το Πακιστάν και την Ινδία.
Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή ντοκιμαντέρ για το ελληνικό κρίκετ, που απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, συνέχισε με τοποθετήσεις των επισήμων και συζήτηση, από την οποία, μεταξύ των άλλων, προέκυψε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων δημοσιογράφων μεγάλων βρετανικών ΜΜΕ, όπως του BBC και της Evening Standard, να επισκεφθούν τα Ιόνια Νησιά το 2011, αλλά και η πρόθεση της Bettany Hughes να γυρίσει στην Κέρκυρα ντοκιμαντέρ ιστορικού - ταξιδιωτικού περιεχομένου, τον προσεχή Μάιο.
Την ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη, αποτελούσαν οι βουλευτής κα Μάγια Τσόκλη, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Κώστας Γεωργαλίδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτας, η διευθύντρια του γραφείου Λονδίνου του ΕΟΤ κα Σοφία Παναγιωτάκη κ.ά. Μεταξύ των προσκεκλημένων ξεχωριστές ήταν οι παρουσίες της διάσημης Βρετανίδας ιστορικού, συγγραφέως και παρουσιάστριας τηλεοπτικών εκπομπών Bettany Hughes, του Λόρδου Sir Simon Orr-Ewing, του κόμητα Σπύρου Φλαμπουριάρη, του τηλεοπτικού σχολιαστή - πρώην αθλητή του κρίκετ Simon Hughes, της ιδρύτριας του ταξιδιωτικού οργανισμού Corfu Villas Patricia Cookson, του διευθυντή Ανάπτυξης για την Ευρώπη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρίκετ Richard Holdsworth, της πρώην διευθύντριας της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Λονδίνο 2012, του συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού, πρώην διευθυντή της Αegean και της Ολυμπιακής, κ. Σταύρου Δαλιάγκα και του Κερκυραίου τουριστικού πράκτορα, μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργου Δούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: