Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποίησε χθες βράδυ στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου ΠΑΛΑΤΙΝΟ ο συνδυασμός ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που διεκόπτετο συχνά από χειροκροτήματα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Μάκης Φόρτες ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιάννης Αγαλιανός και ο μέχρι προ ολίγων ημερών Γραμματέας της Περιφερειακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και τ. Δήμαρχος Λευκάδας Παναγιώτης Σκληρός, μίλησαν για τη νίκη και την προοπτική του συνδυασμού σε μια αίθουσα που σειόταν από τα χειροκροτήματα. Στην συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, οι οποίοι ανέβηκαν στο πάνελ και χαιρέτησαν τον κόσμο που πλημμύρισε την αίθουσα.
Πρώτος ομιλητής ο Παναγιώτης Σκληρός ο οποίος, αποδεσμευμένος πλέον από τον τίτλο του Γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τον συνδυασμό σαν τους εκλεκτούς της συνείδησής του και της καρδιάς του και κατέληξε ότι "στηρίζω τον αγώνα των φίλων μου Γιάννη Αγαλιανού και Μάκη Φόρτε που μαζί με τον Γιώργο Καλούδη και τους άλλους συντρόφους είναι οι μόνοι που εγγυώνται τη συνοχή και την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων".
Μετά πήρε το λόγο ο Μάκης Φόρτες ο οποίος είπε ότι η ψήφος στις 7 Νοέμβρη αλλά και στις 15 Νοέμβρη, είναι μια ψήφος ευθύνης του Επτανησιακού Λαού προς αυτούς που πάλεψαν γι αυτήν και αυτοί είναι τα στελέχη του δικού μας συνδυασμού. Αν κάποιοι, είπε, θέλουν να περιχαρακωθεί ο κομματικός τους χώρος και να μην υπάρχει καμιά διαφορετική άποψη, ας πάνε να ψηφίσουν τα κομματικά ψηφοδέλτια με τους εκλεκτούς του Αθηνοκεντρικού κράτους. Αλλά αυτή θα είναι μια ψήφος υποτέλειας. Γιατί αυτοί αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς και αυτό η αξιοπρέπειά μας δεν μπορεί να το δεχτεί. Ας στείλουμε λοιπόν το μήνυμα ότι οι Επτανήσιοι δεν ψηφίζουν δουλικά και καταχθόνια.
Κατόπιν μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης που αφού χαιρέτησε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση είπε ότι ο συνδυασμός ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ παντρεύει το παλιό με το καινούργιο, τη δύναμη με τη φρεσκάδα. Έκανε αναφορές για την πνευματική υπεροχή που έχουν να επιδείξουν τα Επτάνησα 3000 χρόνια τώρα, από την εποχή της Οδύσσειας και αναφέρθηκε όχι μόνο στο Σολωμό και τον Κάλβο αλλά και στο Ρεμπελιό των ποπολάρων και στην προετοιμασία της Επανάστασης του '21 από τα Ιόνια Νησιά. Αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Ζάκυνθος και καυτηρίασε την κατάσταση του Νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νησιού. Συνέκρινε τις ομορφιές του συμπλέγματος των Επτανήσων με τη Μαγιόρκα, η οποία όμως έχει κατορθώσει να έχει κάθε χρόνο 22 εκατομμύρια τουρίστες. Υποσχέθηκε ότι η ψήφος στην ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα διαφυλάξει την περήφανη φωνή των Επτανησίων, κόντρα σε πολιτικές που βλάπτουν τον άνθρωπο και τη χώρα.
Τέλος μίλησε ο Γιάννης Αγαλιανός. Με έναν μεστό αλλά και ενθουσιώδη λόγο, αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποίησε σαν Δήμαρχος Ζακυνθίων, με ιδιαίτερη έμφαση στην Αποχέτευση και στις Αναπλάσεις, που γλύτωσαν την πόλη από μολυσματικές ασθένειες αλλά και από οικονομικό μαρασμό και κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα ψηφίσει αυτούς που ξέρει και εμπιστεύεται και δεν θα θελήσει να κάνει άλλα πειράματα που θα πάνε τον τόπο ακόμα χειρότερα από ότι είναι σήμερα.
"Στις 7 Νοέμβρη κρίνεται το μέλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και θέλουμε να το διαμορφώσουμε μαζί σας" έκλεισε την ομιλία του ο κ. Αγαλιανός.
Στο τέλος οι υποψήφιοι του συνδυασμού έγιναν αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους παρευρισκόμενους.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
O υποψ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής του Συνδυασμού "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ, θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία την Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010 και ώρα 8.30 το βράδυ στο κινηματοθέατρο "ΟΡΦΕΑΣ".

ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟ
Είκοσι προσωπικότητες από τα νησιά μας εκφράζουν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του καθηγητή κ. Ηλία Μπεριάτου για τη θέση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον συνδυασμό "Ιόνιο Αρχιπέλαγος".Στο κείμενο αναφέρουν:
¨Πιστεύουμε ότι η γνώση, η εμπειρία και η θέληση του κ. Ηλία  Μπεριάτου σε συνδυασμό με την μέχρι σήμερα πορεία και παρουσία του  στο δημόσιο χώρο αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του έργου του στη νέα αιρετή περιφέρεια Ιονίων Νήσων προς όφελος των κατοίκων των νησιών μας και της ανάπτυξης του τόπου μας.¨
1. Ελένη Βασιλάτου-Κοσμίδη, Δ/ντρια Ογκολογικού Κέντρου Αγλαΐα Κυριακού
2. Ευάγγελος Βουτσινάς,  Καθηγητής Εφαρμογών ΑΤΕΙ Πάτρας
3. Χριστίνα Δαούση,  Αν. Καθηγήτρια  ΑΤΕΙ  Καλαμάτας
4. Άννυ Δελλαδέτσιμα, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνών
5. Παύλος- Μαρίνος  Δελλαδέτσιμας, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Καθηγητής Χαροκοπείου Παν/μιου
6. Τάκης Δεσαλέρμος,  Δημοσιογράφος
7. Λεώνη Ευαγγελάτου- Δάλλα, Καθηγήτρια  Πανεπιστήμιου Αθηνών
8. Γεράσιμος Ζαχαράτος, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών
9. Θάνος Κλαουδάτος,  Πρόεδρος ΕΟΣ Αθηνών
10. Γεράσιμος Κολαΐτης, Επικ. Καθ Παιδοψυχιατρικής - Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Παν.  Αθηνών
11. Σπύρος Λουκάτος,  Διδάκτωρ Ιστορίας, Ιστορικός-Ερευνητής
12. Γεράσιμος Λυμπεράτος,  Μηχ. Περιβάλλοντος, Καθηγητής Παν/μιου Πατρών
13. Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παν. Αθηνών
14. Ιωάννης Α. Μεταξάς, Ομότιμος  Καθηγητής  Παν. Αθηνών
15. Ελίζα Παναγιωτάτου, Πολεοδόμος- Χωροτάκτης, Καθηγήτρια ΕΜΠ
16. Γεράσιμος Πεντόγαλος,  Καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής, ΑΠΘ
17. Γεράσιμος Σάρλος, Καθηγητής Ενεργειακών συστημάτων-EPFL-Suisse (Πολυτεχνείο Λωζάννης), Επισκέπτης καθ. ΕΜΠ
18. Ερνέστος Τζαννάτος, Καθηγητής Παν. Πειραιά
19. Μιχάλης Τζιβράς, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών Δ/ντής, Γαστρεντερολογικής Κλινικής Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών
20. Βασίλης Τσελέντης, Καθηγητής Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Παν/μιου Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: