Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης του πρώην συζύγου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης στην Ελλάδα του 44χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας 36χρονης γυναίκας στις 22-10-2010.
Σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας στις 9-11-2010 δόθηκε η δικογραφία μεταφρασμένη στα Αλβανικά από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλβανίας. Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στον Εισαγγελέα Εφετών της Αυλώνας που κρατείτε ο 44χρονος ο οποίος θα πάρει την απόφαση για έκδοση ή μη στην χώρα μας.
Η οικογένεια της 36χρονης από την άλλη πλευρά πιέζει ώστε να κυλήσουν γρήγορα οι διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη στην μνήμη του παιδιού τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει την κερκυραϊκή κοινωνία αλλά και τα πανελλαδικά ΜΜΕ μετά από τηλεφώνημα που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, σύμφωνα με το οποίο στο πόρτ-μπαγκαζ ΙΧ αυτοκινήτο ήταν νεκρή μία γυναίκα.
Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή Αλυκών Κέρκυρας, όπου οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο βρήκαν πράγματι στο πορτ-μπαγκάζ τη γυναίκα με τραύματα από πυροβόλο όπλο.
Αμέσως ξεκίνησε έρευνα από την Ασφάλεια Κέρκυρας και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας προέκυψαν σοβαρά στοιχεία και ενδείξεις σε βάρος του 44χρονου πρώην συζύγου της, ο οποίος είχε έρθει στην Κέρκυρα από τη Γερμανία, που διαμένει τα τελευταία χρόνια και αναχώρησε με αυτοκίνητο για την Αλβανία. Τα στοιχεία υποβλήθηκαν στην εισαγγελεία εφετών Κέρκυρας από όπου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ενημερώθηκαν οι αλβανικές αρχές.
Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τον 44χρονο στην Αυλώνα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: