Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο θρίαμβος του Κουλούλου

Γράφει ο Μ. ΓΑΓΙΩΤΗΣ


Για τρίτη συνεχή τετραετία και με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, 56%, κέρδισε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο πετυχημένος κατά γενική ομολογία Δήμαρχος Παξών κ. Σπύρος Χαρ. Μπογδάνος, την 7η Νοεμβρίου 2010, στον Δήμο Παξών.
Το τι έκανε τα 8 χρόνια για τους Παξούς ο Σπύρος Μπογδάνος δεν υπάρχει λόγος αναφοράς σε αυτό διότι είναι δεκτά και αναγνωρισμένα εντός και εκτός Παξών.
Θα αναφερθώ σε ένα από τα πάρα πολλά, την Διεθνή αναγνώριση και προβολή του Νησιού σε σημείον να το αποκαλούν οι ξένοι Μύκονο του Ιονίου. Φυσικά, εμείς οι Παξινοί αυτό δεν το δεχόμεθα, ΜΟΝΟΝ το Παξοί στο Ιόνιον χωρίς άλλους επιθετικούς και γεωγραφικούς προσδιορισμούς.
Κάποτε, πριν από χρόνια, με ρωτούσαν από πού είμαι; Και έτρεχα στον παραπλήσιο χάρτη να τους δείξω την κουκίδα που έγραφε Παξοί. Τώρα όταν ακούν από τους Παξούς παίρνω ένα συνεχόμενο Α! Α! Α!
Η επισκεψιμότητα των ξένων κατά τους θερινούς μήνες, από Απρίλιον μέχρι και Οκτώβριον, ήταν πολύ μεγάλη, παρά την άσχημη εσωτερική οικονομική κατάσταση της χρονιάς αυτής, το νησί δεν κατάλαβε κρίση, ήταν γεμάτο για όλο το χρονικό διάστημα, στεριά και θάλασσα.
Ο Σπύρος για να πετύχει την διατήρηση του Καποδιστριακού Δήμου, έκανε αγώνα και προσπάθεια μεγάλη να διατηρηθεί ο Δήμος Παξών και το πέτυχε χάρης στις συντονισμένες ενέργειες και τις γνωριμίες που απέκτησε αυτά τα χρόνια. Έπεξε το παιχνίδι του με τα χαρτιά του αχρωμάτιστα και στις τρεις φορές της υποψηφιότητάς του και κέρδισε επάξια και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, με καθαρή νίκη χωρίς προβλήματα.
Απέκτησε εμπειρία, γνώσεις, γνωριμίες πολιτικές, επιστημονικές και περισσότερον κοινωνικές. Αντιπροσώπευσε το Νησί των Παξών εντός και εκτός Ελλάδος και το πρόβαλλε με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τρόπο με άριστα αποτελέσματα.
Τώρα, στις τελευταίες Δημαρχιακές εκλογές και οι Δύο υποψήφιοι, και ο κ. Μπογδάνος και ο κ. Νικολούλος, είχαν στα ψηφοδέλτιά τους νέα παιδιά που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τα κοινά, όπως ο Νίκος Απέργης (Μαντέλας), ο Μπάμπης Δακουράς, ο Θόδωρος Αργυρός, ο Χρήστος Αραβαντινός , κ.α. Έκαναν ένα ξεκίνημα με κάποια βάση σταυρών προτιμήσεως για την μελλοντική τους παρουσία στα κοινά.
ΠΑΞΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και το μέλλον είναι πράγματι μπροστά στα νέα Παξινόπουλα που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της δικής μου γενιάς, δηλ. την οικονομική μετανάστευση, μπορεί το αγαπημένο μας μησί να τα κρατήσει κοντά του, έχουν πολλές δυνατότητες ν'αναπτυχθούν στους Παξούς και όχι να μησέψουν.
Φυσικά, δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλα μα όλα όσα ζητάμε και απαιτούμε έγιναν. Ασφαλώς όχι, διότι ο Γκέτε λέει : " Η προσπάθεια δημιουργεί προβήματα". Όμως, το μεγαλύτερον ποσοστόν έτυχε της κοινής επιδοκιμασίας στα κοινωνικά, πολιτιστικά και ατομικά θέματα κατά το δυνατόν και τον καλύτερον τρόπον.
Μπορεί να έγιναν και αδικίες, όχι όμως σκόπιμα, όπως έχω ακούσει και έχω υπόψιν μου, και αυτό το απέδειξεν το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε ο Συνδιασμός του Κουλούλου στις πρόσφατες Δημαρχιακές εκλογές, 56% δεν είναι και λίγο, άρα ενέκριναν το έργο του.
Ας τον βοηθήσουμε και ας συμπαρασταθούμε στην νέαν του προσπάθεια χωρίς μικρότητες για το καλό του Νησιού.
'Οσο για τα νέα παιδιά που προανέφερα, ας σταθούν δίπλα στους παλαιούς να μάθουν, να διδαχθούν και ο χρόνος είναι μπροστά τους να παραλάβουν την σκυτάλη από τον Κουλούλο και τον Νικολούζο και να συνεχίσουν το έργο που θα παραλάβουν με καλλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, Δήμαρχε κ. Σπύρο Μπογδάνε και η ευχή είναι μία, να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου για το καλό των Παξών και των κατοίκων που σε τίμησαν για 3ην φορά Νοικοκύρη του Νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: