Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Κριτική Μουσικής

Smokey Bandits
Debut
Εταιρία: Klik Records
Έτος παραγ. 2010
Κατηγορία: World


Γράφει ο συγγραφέας Θοδωρής Καραγεωργίου
www.karageorgiou.blogspot.com


Οι Smokey Bandits είναι μία 14μελής Ελληνική μπάντα. Η παραγωγή αυτού του πρώτου τους δίσκου βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Οργάνωση, ώρες σκληρής δουλειάς, αλλά και ταλέντο διάχυτο παντού. Πρόκειται για μία έκπληξη από τις λίγες στον Ελληνικό χώρο. Βασικά, το πιο πιθανό ακούγοντας τους για πρώτη φορά, είναι να μη με πιστέψετε για την καταγωγή τους. Λέω αλήθεια όμως, οι Smokey Bandits είναι Έλληνες και αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο γι' αυτό που έχουν καταφέρει.
Επηρεασμένοι από ήχους Βαλκανικούς, Μεξικάνικους, Ελληνικούς, Βραζιλιάνικους, χρησιμοποιώντας τρομπέτες, ακορντεόν, μπάσα και φλάουτα, όλα μαζί σφιχτοδεμένα με ηλεκτρονικές προσεγγίσεις, αγκαλιασμένα με έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα. Μία μετενσάρκωση όλης αυτής της παραδοσιακής μουσικής είναι αυτό που θέλουν να πετύχουν οι Bandits, μία αναγέννηση, και τα καταφέρνουν στο έπακρο, με τον καλύτερο τρόπο.
Εκρηκτικοί ρυθμοί, σαγηνευτικοί ήχοι. Θα μας ταξιδέψουν σε κάθε μέρος της γης που τους έχει εμπνεύσει, από την άγρια δύση στη Νέα Ορλεάνη και από εκεί σε ballrooms για τάγκο, βάλς και ακόμη παραπέρα. Θα μας παρασύρουν με τρόπο σκηνοθετικό σε καταστάσεις και σκηνές που έχουν φανταστεί όσο έγραφαν τα τραγούδια τους. Προσωπικά πιστεύω πως είναι απλά θέμα χρόνου και υπομονής για να έρθει η επιτυχία και στο εξωτερικό, κάτι που τους εύχομαι ολόψυχα.
Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας, αλλά και να ακούσετε κομμάτια από το συγκεκριμένο δίσκο στο www.mousikotopio.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: