Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πράσινο φως από την Κυβέρνηση για τις εναλλακτικές μορφές

Η κυβέρνηση πέραν της μείωσης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, δεσμεύτηκε διά στόματος Γ.Νικητιάδη να τονώσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, υπό το φως και των στοιχείων για την εξαιρετικά άνιση κατανομή της τουριστικής κίνησης στην χώρα μας.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού άνοιξε την Παρασκευή τις εργασίες του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Philoxenia
Ο θρησκευτικός, πολιτιστικός, καταδυτικός ή ακόμα, αναρριχητικός τουρισμός, μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες σε ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να ανακτήσει η Ελλάδα μεγάλα τμήματα σημαντικών αγορών και τουριστών, εκτίμησε ο υφυπουργός.
Στον "πράσινο τουρισμό" αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νικόλαος Κανελλόπουλος τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα διευρύνουν τη τουριστική μας περίοδο.
"Δείτε τα χαρακτηριστικά του τουριστικού μας προϊόντος που είναι, εξάρτηση από συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές, υπερσυγκέντρωση της τουριστικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένες περιοχές του ελληνικού χώρου και συγκέντρωση του 50% των αφίξεων των διεθνών επισκεπτών κατά το τρίμηνο Ιούλιο έως Σεπτέμβριο" σημείωσε ο κ.Κανελλόπουλος.
"Απάντηση στην κρίση", συνέχισε, "είναι ο "πράσινος τουρισμός" που περιλαμβάνει την προστασία και την ανάπτυξη των φυσικών πόρων και της κληρονομιάς μας". Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, η νέα τουριστική ταυτότητα, περιλαμβάνει ένα νέο νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, δημιουργία ενός διοικητικού τουριστικού πρωτοκόλλου επικεντρωμένου στον πελάτη και κίνητρα για επενδύσεις στον πράσινο τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: