Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σκληρή απάντηση Καλούδη στην απόφαση για διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή απάντηση εξέδωσε η "Επτανησιακή Αναγέννηση" για την απόφαση της Επιτροπής δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον Γιώργο Καλούδη από μέλος του κυβερνώντος κόμματος.
Στην ανακοίνωση η οποία έχει δηκτικό περιεχόμενο καθώς υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή υπάκουε σε άλλες σκοπιμότητες σημειώνεται:
“Με πραγματική έκπληξη η κοινή γνώμη αλλά και εμείς όλοι , πληροφορηθήκαμε ότι από … 26 Οκτωβρίου 2010 ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Γεώργιος Καλούδης διαγράφηκε από τα μητρώα των μελών του ΠΑΣΟΚ με αιτιολογία την παραίτηση του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η παραίτηση αυτή του κ. Καλούδη ήταν αποτέλεσμα της συνέπειας που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια προς τις θέσεις που υποστήριζε και υποστηρίζει.
Η δημιουργία του αυτοδιοικητικού συνδυασμού ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ γεννήθηκε απ' την ανάγκη να εκφράσουμε τα διαρκώς συσσωρευόμενα και επιδεινούμενα προβλήματα της Επτανήσου καθώς και ώριμα λαϊκά αιτήματα, για να μπορούν να στηριχτούν και να αναπτυχθούν ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και το εμπόριο των νησιών μας.
Η επιλογή του κ. Καλούδη ως επικεφαλής ήταν φυσική απόρροια των επι μακρόν αγώνων του για τα νησιά μας και αναγνώριση της συμβολής του στη διαμόρφωση ώριμου κοινωνικού και πολιτικού λόγου.
Όταν άλλοι γίνονταν πρωτοσέλιδα σε κοσμικά περιοδικά ο κ. Καλούδης αγωνιζόταν για το Mon Repos , όταν άλλοι βολεύονταν σε υψηλά αμειβόμενες κρατικές θέσεις ο κ. Καλούδης αγωνιζόταν για τα δικαιώματα του Κερκυραίου και Επτανήσιου Πολίτη και όταν άλλο επέλεξαν τον εύκολο δρόμο μιας δοτής υποψηφιότητας ο κ. Καλούδης δέχτηκε να εκτεθεί πολιτικά μαζί μας για να υπερασπίσει το αυτονόητο δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται , να συλλογάται και να επιλέγει ελεύθερα.
Ο χρόνος κατά τον οποίο έγινε η διαγραφή του αλλά και ο χρόνος κατά τον οποίο αυτή δημοσιοποιήθηκε είναι ενδεικτικά του μηχανισμού, που κινήθηκε προκειμένου να φιμώσει την δική του και τη δική μας φωνή αφού εάν έγκαιρα είχε πληροφορηθεί ο επτανησιακός λαός την επαίσχυντη και χωρίς τη τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών, διαγραφή αυτή, θα δημιουργείτο άλλο ένα μεγάλο πρόσθετο εκλογικό ρεύμα υπέρ του Συνδυασμού μας και το αποτέλεσμα θα ήταν χωρίς άλλο διαφορετικό.
Δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά ότι κάποιοι που υπηρετούν προσωπικά και όχι λαϊκά συμφέροντα επέβαλαν στο ΠΑΣΟΚ να φάει σαν τον Κρόνο τα παιδιά του, φοβούμενοι την ευρεία απήχηση που είχε και έχει ο συνδυασμός μας, τρομοκρατημένοι από την βεβαιότητα ότι οι θέσεις και απόψεις τους δεν συμβαδίζουν με το λαϊκό αίσθημα.
Αυτοί που έχασαν τις εκλογές αντί να αναλώνονται στην ανεύρεση άλλοθι ας αναλογιστούν τα τραγικά τους λάθη.
Σε πείσμα όλων αυτών δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε να υπάρχουμε και θα αγωνισθούμε ώστε από τη θέση που μας έδωσε ο επτανησιακός λαός με την ψήφο του να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα του. Αταλάντευτα, αδέσμευτα και πιστοί στη μεγάλη λαϊκή εντολή που πήραμε θα παλέψουμε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και σε κάθε πεδίο έκφρασης του λαού  για τα συμφέροντα των Επτανησιωτών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: