Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αν είχαμε κάνει εσωτερικές εκλογές ίσως να είχαμε πάει καλύτερα, λέει τώρα ο Χρ. Μπούκας

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη των πρώτων "Καλλικράτειων" τοπικών αρχόντων. Πρώτες παρατηρήσεις που προκύπτουν από τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης του Νοέμβρη:
1. Η αποχή του Ελληνικού Λαού από την κάλπη. Θεωρείται από τους πολίτες  συνειδητή επιλογή, πέραν της θέσης και εκτίμησης ότι δεν είναι η πιο κατάλληλη απόφαση για την πολιτική τους έκφραση. Αποτελεί, σε πρώτη ανάγνωση, αποστροφή του κόσμου στους όρους της πολιτικής όπως αυτή εκφράζεται σήμερα, ταυτόχρονα όμως δίνει -ακόμα- σιωπηλά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να διορθώσει την κυβερνητική της πολιτική, όσο είναι δυνατόν, κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.
2. Ο Ελληνικός Λαός αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του να ανορθώσει πολιτικά, θεσμικά και οικονομικά την πατρίδα μας. Φαίνεται ότι εκτιμά αυτή την προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα στέκεται με το δάχτυλο στην σκανδάλη, έτοιμος με την πολιτική του δύναμη και σοφία να ανατρέψει εκ βάθρων πολιτικές και πολιτικούς.
3. Στα καθ' ημάς: η πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι ξεκάθαρη. Όσο ο Κερκυραϊκός Λαός δεν συμμετέχει στις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ιδρύθηκε από το Λαό για να υπηρετεί το Λαό,  τότε δεν δημιουργείται πολιτικό ρεύμα επικράτησης των πολιτικών του.  Η πολιτική, όπως ασκείται σήμερα, δείχνει να αφορά μόνο εκείνους που ασχολούνται και μετέχουν σε έναν στενό κομματικό πυρήνα.  Στις αποφάσεις αυτές οι πολίτες μένουν  αδιάφοροι, δεν τις στηρίζουν με την αναγκαία ορμή ή, ακόμα, γυρίζουν την πλάτη τους.
4. Το επόμενο στοίχημα είναι η επιτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας και του τόπου μας προς όφελος της ανάπτυξης της Ελληνικής περιφέρειας, ισχυρός μοχλός συνολικής οικονομικής ανάπτυξης της πατρίδας μας. Γινόμαστε, όλοι οι πολίτες, συμμέτοχοι της μεγάλης προσπάθειας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αιρετούς άρχοντες του τόπου μας. Χρειάζεται πολύ δουλειά και δύναμη. Ευχόμαστε ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα θα βρουν τη λύση τους σταδιακά σε μια ευρεία λαϊκή και πολιτική συναίνεση.
5. Συγχαίρουμε τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη κ. Σπύρου και τον Δήμαρχο κ. Τρεπεκλή και τους ευχόμαστε δύναμη και πολλή δουλειά για το καλό των πολιτών. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και να αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε λάθος ή παράλειψη στο έργο τους.
6. Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει για να κάνει ψύχραιμη πολιτική ανάλυση και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που θα δημοσιοποιήσει, αναλαμβάνοντας το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: