Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Υπεγράφη η σύμβαση για το κτήριο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου

Τη σύμβαση για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του παραδοσιακού κτιρίου της ιστορικής Φιλαρμονικής Γαστουρίου (έτος ιδρύσεως 1898) υπέγραψε χθες ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου Φατούρος Κ. & ΣΙΑ Ε.Ε. κ. Σπύρο Νικολούζο.
Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έργο που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Προγράμματος του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) στον τομέα της κτηριακής υποδομής του πολιτισμού με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχία. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχα έργα ανακατασκευής των κτηρίων των Φιλαρμονικών Κυνοπιαστών και  Άνω Κορακιάνας.
Το έργο, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ - 417.178 ευρώ μετά τη δημοπράτησή του -  προβλέπεται να ολοκληρωθεί  σε 12 μήνες. Η εργολαβία  περιλαμβάνει εκτεταμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης του κτηρίου, ενισχύσεις της υπάρχουσας λιθοδομής του, κατασκευή νέων πατωμάτων, ξύλινων κεραμοσκεπών  στεγών, κλιμακοστάσιο, τοιχοποιίες, πλακοστρώσεις, κουφώματα, χρωματισμούς, πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση καθώς και εγκατάσταση κλιματισμού και πυροπροστασίας.
Ο Νομάρχης κατά την σημερινή υπογραφή της σύμβασης, παρουσία του Προέδρου της Φιλαρμονικής Γαστουρίου και μελών του Δ.Σ. αλλά και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή, εξέφρασε την ικανοποίησή  του που ένας ακόμη στόχος τον τομέα των έργων κτηριακής υποδομής του πολιτισμού μπαίνει σε φάση υλοποίησης.
 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Γαστουρίου ευχαρίστησε το Νομάρχη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας για την ουσιαστική και αποτελεσματική συμβολή τους στον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης που κατέληξε στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, τη δημοπράτησή του και τη σημερινή συμβασιοποίηση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: