Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Νικήτα - Μπιτσαξή για το κρίκετ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κοινή συνάντηση  του Υφυπουργού  Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Νικητιάδη και του Γενικού  Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή  με τον  Πρόεδρο κ. Ιωσήφ Νικήτα και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κυριάκο Κατσώρα.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης εξετάστηκε σειρά θεμάτων που αφορούν τον οικονομικό προγραμματισμό του 2011, ενώ αναλύθηκαν οι δράσεις  της τρέχουσας χρονιάς αναφορικά με την επίσκεψη ομογενών αθλητών  από την Αυστραλία, την διεξαγωγή του 1ου  Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κρίκετ, την περαιτέρω ενίσχυση του  και την  υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων με Νότιο Αφρική, Ινδία, Αμερική  και Πακιστάν.
Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα ενώ τόσο ο  Υφυπουργός  όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού  εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις εξελίξεις σε ότι αφορά το άθλημα, και την ανάπτυξη του.  Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δήλωσε ικανοποιημένος από τις δράσεις και την αποδοτικότητα τους,γεγονός που όπως ανέφερε θα ληφθεί  σοβαρά υπόψη στην χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας για το 2011.
Ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε για άλλη μια φορά την στήριξη του στις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας και υποσχέθηκε ότι  θα  συμβάλλει με την εξεύρεση πόρων για την υλοποίηση διεθνών αθλητικών δράσεων. Στο πλαίσιο συνεργασίας τουριστικής προβολής επιβεβαίωσε την παρουσία του σε εκδήλωση του Κρίκετ στο Λονδίνο τον προσεχή Νοέμβριο στα πλαίσια της World Travel Market με θέμα "Ionian Ispires the Return…to where it all began".
H εκδήλωση θα διεξαχθεί στο παλαιότερο και ιστορικότερο γήπεδο κρίκετ παγκοσμίως, το γήπεδο των Lords στο Λονδίνο σε συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ με την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρίκετ (ICC).
Παράλληλα ο Υφυπουργός απεύθυνε στον κ. Νικήτα  επίσημη πρόσκληση  σε όλες τις εκδηλώσεις του ΕΟΤ.
Μετά από αίτημα της ΕΛ.Ο.Κ  ο ΓΓΑ κ. Μπιτσαξής  δήλωσε ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για  την εξασφάλιση ενός γηπέδου στην Αθήνα προκειμένου να διεξάγονται  όλοι οι αγώνες της Ομοσπονδίας.
Στο τέλος οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων που είχαν επί των θεμάτων, η οποία έθεσε τις βάσεις για συνέχιση της στενής συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: