Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πρώτη εντός έδρας ήττα για τον ΑΟ Κέρκυρα

Σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε την Κέρκυρα στην πρώτη εντός έδρας ήττα της για φέτος και πήρε σπουδαία νίκη που τον φέρνει, έστω και προσωρινά, στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς. Στους 12 βαθμούς  έμεινε η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.

Η εικόνα του αγώνα
Μέτριο ήταν το πρώτο τέταρτο του αγώνα στην Πάτρα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να αναλώνονται εν τέλει σε μάχες στο χώρο του κέντρου χωρίς αποτέλεσμα. Τόσο η Κέρκυρα όσο και ο ΑστέραςΤρίπολης προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία με κάποια μακρινά σουτ, που όμως δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες.
Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ κατάφεραν να προηγηθούν όταν στο 36' όταν ο Γκουστάβο έστρωσε ωραία την μπάλα στον Τσίγκα και αυτός από τα δεξιά και μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ντεγκρά για το 1-0 της. Οι γηπεδούχοι  μετά το γκολ έδειξαν να ελέγχουν το παιχνίδι και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν απειλήθηκαν. Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Οι παίκτες του Α.Ο.Κέρκυρας προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου, όμως τελικά οι αντίπαλοι τους το πέτυχαν και απειλούσαν. Τελικά κατάφεραν στο 78' με τον Πουλίδο να σκοράρουν μετά την εκτέλεση φάουλ του Ορόθκο.
Και σαν να μην έφτανε αυτό  στο 88' της αναμέτρησης στο Παμπελοπονησσιακό, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, η άμυνα της Κέρκυρας δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο  Ουντότζι που κέρδισε τις κόντρες νίκησε τον Κωνσταντόπουλο για να κάνει το τελικό 2-1 υπέρ των Αρκάδων

Συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (85' Μακρυδημήτρης), Φλαβίνιο (61' Ιωάννου), Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Έπσταϊν, Μακρής
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Καρέρα (86' Τσαμπούρης), Λαδάκης, Μπαστία, Ροτζέριο, Αράς (62' Φορτούνης), Ρομπέρτο (46' Ουντότζι)
Σκόρερ: 36' Τσίγκας-78' Πουλίδο, 88' Ουντότζι
Κίτρινες: 35' Μακρής, 48' Βενέτης-29' Πουλίδο, 45' Ουριμπάρι, 88' Ουντότζι
Κόκκινες: - Δοκάρια: -
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί διαιτητή: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ομάδα της Κέρκυρας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου, ακολουθεί ο αγώνας με την SKODA Ξάνθης εντός έδρας στις 13 Νοεμβρίου ενώ τον Αρη αντιμετωπίζει στις 21 Νοεμβρίου εκτός έδρας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΝΝΕ
Ο τεχνικός του Α.Ο.Κέρκυρας, Μπάμπης Τεννές δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης:
Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε φάσεις και που το 0-0 θα ήταν το πιο δίκαιο, μπήκαν 3 γκολ δυστυχώς τα 2 εις βάρος της ομάδας μας και χάσαμε ένα ματς στο οποίο ο τερματοφύλακας μας δεν έπιασε καθόλου τη μπάλα.
Υπάρχει στενοχώρια αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια και την πορεία μέχρι τώρα. Ό,τι κι αν πεις μετά από ήττα μπορεί να ακουστεί σα δικαιολογία, αλλά σε 10 μέρες μόνο μια μέρα μείναμε στο νησί. Τις υπόλοιπες 9 ταξιδεύαμε και ήταν επόμενο να υπάρχει κούραση. Το αντιμετωπίζουμε όπως όταν κερδίζαμε και λέγαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Το ίδιο και τώρα. Έγινε μια ήττα που δεν την αξίζαμε αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε κερδίσει και ματς ενώ δεν το αξίζαμε.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΕΣ     ΑΓΩΝΕΣ      ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός 8 18
2. Παναθηναϊκός 8 17
3. ΑΕΚ 8 13
4. Αστέρας Τρίπολης 8 13
5. Κέρκυρα 8 12
6. Καβάλα 8 12
7. Αρης 8 12
8. ΠΑΟΚ        8 11
9. Ηρακλής 8 11
10. Ολυμπιακός Βόλου 8 10
11. Λάρισα 8 9
12. Εργοτέλης 8 9
13. Πανιώνιος 8 7
14. Ατρόμητος 8 7
15. Πανσερραϊκός 8 7
16. Ξάνθη 8 6

Δεν υπάρχουν σχόλια: