Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ;
Αν εξαιρέσουμε ένα ποσοστό ανθρώπων, γενικά αδιάφορων για τα πάντα, πόσο μάλλον για την πολιτική, εσύ που με αμφισβητείς για οσα έγραψα χθες πιστεύεις ότι οι υπόλοιποι που δεν έχουν καμία διάθεση να ψηφίσουν, το κάνουν με χαρά; Ζουν σε κάποιο Woodstock ας πούμε στο οποίο δεν υπάρχει κομματιασμός παρά μόνο συναδέλφωση; Αν εξαιρέσουμε ακόμη, ένα ποσοστό που ενδεχομένως από λόγους σκοπιμότητας "σπρώχνεται" προς την αποχή, όλοι οι υπόλοιποι που την διαλέγουν, θεωρείς ότι δεν γνωρίζουν πως η μεγαλύτερη κατάκτηση του κοινωνικού πολιτισμού είναι η ενασχόληση με τα κοινά; Δεν θα το λεγα.
Όλοι θέλουν να ψηφίζουν. Αρκεί να έχουν κάτι για να ψηφίσουν...
Απλώς, και δυστυχώς, όσοι σοβαροί και νοήμονες άνθρωποι διαλέγουν την αποχή τώρα, είναι γιατί "δεν τους πάει η καρδιά" να ψηφίσουν.
Απογοήτευση, με μια λέξη.
Είναι σαν να έχουν ένα σπίτι, γεμάτο με αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, που όμως έχει γεμίσει με αράχνες, τέρατα και αρρώστιες. Και να πιστεύουν οι ιδιοκτήτες πως επειδή δεν υπάρχουν υπηρέτες ικανοί όχι μόνο να το καθαρίσουν αλλά να το κάνουν ακόμα πιο πλούσιο, προτιμούν να μην προσλάβουν κανέναν αν είναι να το γκρεμίσουν και από πάνω...
Όμως η ερώτησή μου, στόχευε σε πιο συγκεκριμένη απάντηση.
Θέλω να πιστεύω ότι κανένας από εμάς, δεν διαλέγει τώρα την αποχή από άποψη, μαγκιά, ή πολύ περισσότερο επειδή είναι "της μόδας".
Δεδομένου λοιπόν αυτού του πράγματος, εσείς που απορρίπτετε την αποχή, πείτε μας ποιον θα πρότεινατε σε κάποιον να ψηφίσει, και γιατί; Με τα μέχρι σήμερα δεοδμένα όσον αφορά τις θέσεις και τα προγράμματα.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
Ο Καλλικράτης θα είναι η άνοιξη στη διοικητική διαδρομή της χώρας ή κινδυνεύει να αποδειχθεί στις εκλογές του φθινοπώρου απλά άλλη μια χαμένη άνοιξη; O νέος θεσμός του εκλεγμένου περιφερειάρχη και οι αρμοδιότητες που περνάνε στους δήμους κινδυνεύουν να γεράσουν πριν καλά, καλά γεννηθεί.
Όπως όλα δείχνουν, το κομματικό σύστημα με τα χρίσματα, σκοπό έχει να τον μετατρέψει σε εικόνα και ομοίωσή του. Σχεδόν τα' χει καταφέρει μιας και τα χρίσματα αυτές τις μέρες, πάνε κι έρχονται.
Μένει μονάχα να δούμε τι θα πουν στο τέλος και οι πολίτες.
Η περιφέρεια έχει πλέον αρμοδιότητες, πολιτική εξουσία, διοικητική αυτονομία και ισχύ.
Άρα η ανάδειξη περιφερειάρχη με εκλογές θα μπορούσε να αποδειχθεί η αρχή της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τους δήμους, μιας και πλέον σε αυτούς περνάνε ουσιαστικές αρμοδιότητες διοίκησης.
Το μέλλον αυτής της θεμελιακής αλλαγής στη δομή του κράτους θα κριθεί από εκείνους που θα αναλάβουν την πρώτη εφαρμογή της. Και αυτό το παιχνίδι δείχνει νάναι μάλλον χαμένο..
Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν μετατρέψει τόσο τις περιφερειακές εκλογές όσο και τις δημοτικές, σε πεδίο αναμέτρησης, από κοντά δε, ακολουθούν δυστυχώς και τα μικρότερα.
Δεν ενδιαφέρονται για την εδραίωση του νέου θεσμού. Το στοίχημα για άλλη μια φορά είναι ποιος θα νικήσει για να θέσει υπό τον έλεγχό του την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και ποιο χρώμα θα πάρει το βράδυ των εκλογών ο χάρτης της Ελλάδας τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και σε δημοτικό; Τα κόμματα μέρα με τη μέρα ανακοινώνουν τους κομματικούς εκλεκτούς τους και καλούν τους πολίτες να επιλέξουν με κομματικά κριτήρια. Έτσι ουσιαστικά αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες στην εδραίωση του νέου θεσμού, που αλήθεια είναι πως φέρνει πολλές καινοτομίες .
Οι ψηφοφόροι θα κλιθούν και πάλι να επιλέξουν με βάση κομματικά κριτήρια και όχι με αυτοδιοικητικά και με βάση προγράμματα.
Άραγε οι κομματικοί υποψήφιοι θα καταρτίσουν προγράμματα, θα εκθέσουν απόψεις ή θα αρκεστούν στους κομματικούς μηχανισμούς και οι πολίτες θα ενημερωθούν για να κρίνουν ή θα κρίνουν με βάση το χρίσμα του κάθε υποψηφίου; Άραγε το μόνο που τελικά θα κριθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα είναι τίνος κόμματος ο υποψήφιος θα επικρατήσει; Μήπως όμως όποιος και αν επικρατήσει, θα είναι 'μία από τα ίδια'; Λέω εγω τώρα με το κουτό μου το μυαλό;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ;
Α, για να μην το ξεχάσω. Θα πρέπει βέβαια να βελτιωθούν επιτέλους οι συνθήκες στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.
Δεν ξέρω πως, αλλά περιμένω. Θυμάμαι τις προεκλογικές δεσμεύσεις και αναμένω στο....ακουστικό μου.
Πάντως η αλήθεια είναι, ότι το πρόβλημα δεν είναι να τα φέρυ μποτ κάνουν την διαδρομή σε 1 ώρα ή σε 1,5 αλλά ο χρόνος αναμονής. Ο χρόνος της διαδρομής περνά εύκολα, αν βέβαια είναι ανθρώπινες οι συνθήκες στο πλοίο.
Αυτό που είναι πραγματικά κουραστικό, σε σημείο να σου ανάβουν τα λαμπάκια, είναι ο χρόνος αναμονής, μέχρι να μπεις στο πλοίο.
Δεν είναι δυνατόν να θέλεις 2,5 ώρες να φθάσεις στην Ηγουμενίτσα από την Θεσσαλονίκη και να περιμένεις στο λιμάνι 2 και 2,5 ώρες, μέχρι να μπεις στο πλοίο.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο, αυτό το φαινόμενο

ΟΕΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ;
Επειδή εσχάτως έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το θέμα της συγκοινωνιακής διασύνδεσης των ιόνιων νησιών, με την ευκαιρία της συζήτησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση, θα ήθελα να θέσω ένα θέμα.
Διάβασα στο διαδίκτυο ότι έχει αρχίσει η αεροπορική σύνδεση μέσω υδροπλάνων της Αθήνας με τον Βόλο αλλά και με νησία του Αιγαίου. Εμείς μέχρι πρότινος διαθέταμε τα υδροπλάνα τα οποία πλέον έχουν...αποσυρθεί από τη γραμμή. Ρωτώ, κάναμε κάτι, ως παροχή κινήτρων, για να διατηρήσουμε στην Περιφέρεια μας τα υδροπλάνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: