Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τους Δημάρχους που βρήκαν το θάρρος να ζητήσουν ξανά την ψήφο του εκλογικού σώματος. Ένα δύο παραδείγματα θα φέρω μόνο. Μετά από πολλά χρόνια πήγα το περασμένο καλοκαίρι στο Σιδάρι. Καλά δεν θα σταθώ στο οδικό δίκτυο και στην μικρή περιπέτεια μέχρι να φθάσεις εκεί, θα σχολιάσω μόνο την κατάσταση και την αισθητική της παραλίας. Δεν θα την συγκρίνω με άλλες παραλίες, αλλά με την ίδια πριν μερικά χρόνια. Η κατάσταση ήταν.....απελπιστική.
Τόσο όσον αφορά την αισθητική, όσο και την λειτουργία της παραλίας.
Παράδειγμα δευτερο. Δήμος Λευκιμμαίων. Είκοσι ολόκληρα χρόνια παιδεύονται για να λειτουργήσει ο Βιολογικός και δεν τα έχουν καταφέρει. Γιατί να τα καταφέρουν τώρα; Ή μήπως έφταιγε το γεγονός ότι υπήρχαν 13 Δήμοι στο νομό; Άσχετο.
Γι’ αυτό σας λέω, οι ίδιοι άνθρωποι που απέτυχαν ή αν θέλετε, που δεν τα κατάφεραν, γιατι να τα καταφέρουν τώρα.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Από το ψηφοδέλτιο των Δημάρχων ανακοινώθηκαν κάποια ονόματα στα οποία συμπεριλαμβανόταν και όνομα υποψηφίου, ο οποίος όμως δεν γ΄νωριζε τίποτα. Όταν ο άνθρωπος το πληροφορήθηκε άρχισε να επικοινωνεί με δημοσιογράφους για να τι διαψεύσει.
Έτσι φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν οι Δήμαρχοι; Θα μου πείτε χρειέζεται αυτό το παράδειγμα για να μάθουμε το πώς θέλουν να μας κυβερνήσουν; Δεν έχουμε δει πως κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια τους Δήμους τους αλλά και όλο το νησί; Τα κατάφεραν...θαυμάσια!!! Μας έφεραν στον πάτο.
ΑΝ θέλετε να ...τρυπήσουμε και τον πάτο, τότε μπορείτε άνετα να τους ...εμπιστευθείτε!!! Κανείς άλλος δεν μπορεί να τα καταφέρει τόσο...ΤΕΛΕΙΑ!!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΣΠΕΡΙΩΝ;
Ρωτούν κάτοικοι του Δήμου Εσπερίων, γιατί δεν συνέχισε ο Βιολογικός; Εμάς ρωτάτε βρε παιδιά; Ρωτήστε το Δήμαρχό σας και υποψήφιο Δήμαρχο της Κέρκυρας να σας δώσει απαντήσεις. Αλλά επειδή τώρα έχει τρεχάματα, μπορείτε να τον ρωτήσετε μετά τις εκλογές.

ΒΡΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ
Ο Χρύσανθος, ο οποίος τώρα διεκδικεί και πάλι τη Δημαρχεία, σε αυτά τα 4 χρόνια που πέρασαν βρέθηκε ελάχιστες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε εφαρμόσει τον νομο και τον κώδικα, τότε ο Χρύσανθος θα είχε εκπέσει του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου.
Κατά τα άλλα, τώρα είναι έτοιμος να αναλάβει το νέο μεγαλο Δήμο της Κέρκυρας!!! Έλεος παιδιά, δεν αντέχω άλλο, με αυτά που βλέπω σε αυτόν τον τόπο.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ;;
Α, για να μην το ξεχάσω. Επειδή είναι μια περίοδος, αυτή που διάγουμε τώρα, κατά την οποία όλοι θέλουν να γίνουν κάτι, μου θυμίζει μάλιστα την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν γράφονται τα γράμματα στον Αη Βασίλη για τα δώρα, θα σας αποκαλύψω τις μύχιες σκέψεις μου και τους μύχιους πόθους μου.
Όχι, όχι με τίποτα δεν θέλω να γίνω, ούτε Δήμαρχος, ούτε Περιφερειάρχης, είμαι κουτός, για να μην πω μαλ....ς, για να βάλλω σκοτούρες στο κεφάλι μου; Λοιπόν εγώ, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω.... Πάπας. Όχι παπάς. Πάπας.Ναί Πάπας θέλω να γίνω. Να βάζω και το σκουφάκι μου, για την καράφλα και μια χαρά θα είμαι!!! Αν δεν γίνω Πάπας, θα δεχτώ να γίνω...Αντι- Πάπας, δηλαδή Καρδινάλιος. Όπως λέμε Αντιδήμαρχος ή Αντιπεριφερειάρχης!!!
Τώρα εδώ που τα λέμε, και Πρόεδρος Αναπτυξιακής στο Βατικανό να γίνω, δεν θα πω όχι. Εντάξει, θα κάνω μια θυσία και θα το δεχτώ, αλλά μέχρις εκεί, όχι παρακάτω.
Βέβαια έχω να υπερκεράσω ένα μικρό προβληματάκι.... Δεν είμαι Καθολικός, αλλά δεν πειράζει, αυτό ξεπερνιέται!!! Μέχρι τότε, μέχρι να μεγαλώσω δηλαδή, μπορεί να έχουν ...ενωθεί οι δύο εκκλησίες!!! Ή ρίχνω μια βάφτιση και τελειώνει η υπόθεση. Θας σας καλέσω βέβαια στα βαφτίσια μου,έτσι; Άντε καληνύχτα Κέρκυρα!!!

ΚΑΛΟΣ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΛΛΑ
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ Η ΤΑΞΗ
Δεν λέω, καλός είναι ο φορέας διαχείρισης αλλά το ζητούμενο για την πόλη μας είναι να μπει επιτέλους τάξη. Και για να μπει τάξη, δεν φέρει το βάρος μόνο η δημοτική αρχή αλλά και εμείς οι πόλίτες.
Εμείς οι πολίτες που δεν αφήνουμε τους ποδηλατόδρομους να περάσουν έξω από το μαγαζί μας, λες και είναι στο χέρι μας ή λες και δεν μας συμφέρει. Μα έτσι θα είναι ορατή η βιτρίνα και πιο εύκολη η πρόσβαση, από το να μας κλείνει το μαγαζί ένα αυτοκίνητο. Εμείς οι πολίτες, που θέλουμε να παρκάρουμε στην παλιά πόλη, όπου μας γουστάρει και αν παραστεί ανάγκη να περάσει ένα πυροσβεστικό όχημα ή το ΕΚΑΒ θα τρέχουμε μετά όλοι μαζί και δεν θα φθάνουμε. Εμείς οι πολίτες, που γουστάρουμε να κρεμάμε έξω από τις επιχειρήσεις μας την πραμάτεια και να κάνουμε την πόλη αγορά του Αλ Χαλίλι. Εμείς οι πολίτες που βράζουμε τα τραπεζάκι έξω και στήνουμε θερμοκήπια, για να μην μπορούν οι συμπολίτες μας να περνάνε από τα πεζοδρόμια. Και όπιος γουστάρει.
Εμείς οι πολίτες που πετάμε από το μπαλκόνι την σακκούλα με τα σκουπίδια μας.
Η κάνω λάθος για όλα αυτά;  Τάξη πρέπει να μπει στην πόλη μας και η δημοτική αρχή ας κόψει και κανέναν κω... Δεν πειράζει, έτσι μπας και εμπεδωθεί μια αλλη νοοτροπία και κουλτούρα.

<<ΛΥΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - DRIVE IN>>
<<Η Κέρκυρα θα μπορούσε να έρθει στην παγκόσμια επικαιρότητα, δημιουργώντας το πρώτο Λυρικό Θέατρο - Drive in. Κρίμα που δεν ζει ο Τσιφόρος θα μπορούσε να γράψει πολλές κωμωδίες για μας>>.
Επικροτώ το σχόλιο που μου έστειλε ένας φίλος μας συμπολίτης. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Γιατί να είναι μόνο πάρκινγκ; Με μια οθόνη όλα διορθώνονται!!!
Από την μια το <<Λυρικό- drive in>>, από την άλλη, στο αεροδρόμιο ο <<Καραγκιόζ Μπερντές>>, η περιβόητη τέντα, η Κέρκυρα τελικά θα γίνει το....... <<Περιβόλι του Τρελού>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: