Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΟΕΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ
Παιδιά, αν δεν κάνω λάθος πάμε να καβατζάρουμε και τον Οκτώβριο  και η δημοπράτηση των φραγμάτων δεν έγινε. Ή κάνω λάθος; Δεν μας είχατε υποσχεθεί ότι τον Σεπτέμβριο θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο των φραγμάτων; Και το χειρότερο; Δεν βλέπω καμία αντίδραση. Μα καμία. Θα μου πείτε, τι θέλεις ρε Καραμήτρο, να αντιδράσει ποιος τώρα, τέτοιες εποχές, που έχουν ξαμόληθει όλοι για τους <<σταυρούς>>, μπάς και δέσουν την καρέκλα τους. Κυρίως οι Δήμαρχοι, που τις έχουν και ζεστές. Εεεεεεεε παιδιά δεν ξυπνάτε, γιατι ο κόσμος θα σας....μαυρίσει το Νοέμβριο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ
Είναι φοβερό φίλοι μου. Η μοναδική πόλη ενταγμένη στην Ουνέσκο και να το κρύβει επιμελώς. Αν κάποιος ξένος περπατήσει στην παλιά πόλη, ή αν επισκεφθεί το νησί μας, πρώτον η εικόνα δεν παραπέμπει σε ένα τέτοιο γεγονός και δεύτερον δεν υπάρχει κάτι που να παραπεμπει στο ότι η πόλη μας προστατεύεται από την Ουνέσκο.
Προτείνω λοιπόν στους φίλους μας τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, να πάρουν την πρωτοβουλία και να τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους μια σημαία ή ένα σύμβολο της Ουνέσκο!!! Δεν θα ήταν άσχημα. Αφού δεν τους το λέει ο δήμος, ας το αποφασίσουν από μόνοι τους.

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ
Φοβάμαι ότι στο τέλος θα καταντήσουμε...στρουθοκάμηλοι. Έτσι όπως
κυβερνιέται(;) αυτός ο τόπος, στο τέλος θα με.... στείλουν. Τα πράγματα είναι απλά, γιατί τα κάνουμε δύσκολα; Λέω τώρα για τον τουρισμό. Γιατί δεν το παίρνουν απόφαση, οι <<κρατούντες>> να καθίσουν κάτω και να ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ. Να σχεδιάσουν όμως, στη βάση των πλούσιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τα οποία διαθέτει ο τόπος μας.
Το να βολοδέρνεις δεξιά και αριστερά, στις διάφορες εκθέσεις, δεν έχει κανένα, μα κανένα νόημα και κανένα αποτέλεσμα, αν δεν έχεις προηγουμένως σχεδιάσει στοχευμένη στρατηγική προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προορισμού.
Προσωπικά δεν  αμφισβητώ τις προθέσεις των πολιτικών μας, για να προσφέρουν στον τόπο μας. Κάθε άλλο. Αμφισβητώ όμως τον τρόπο, που έχουν επιλέξει για να προσφέρουν.
Έχουμε λοιπόν τη <<βάση>> που είναι: Α) Η θάλασσα Β) Ο πολιτισμός - περιβάλλον και Γ) Οι <<δορυφόροι>>, δηλαδή Παξοί - Αντίπαξοι, Οθωνοί, Ερρείκουσα και Μαθράκι. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο <<κτίζεις>> τη νέα τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι <<καταργείς>> τον μαζικό τουρισμό.
Τα πράγματα είναι απλά. Γιατί δεν θέλουμε να <<τα δούμε>>;

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
Κράτος-<<πυραμίδα>>, συνδυασμένο με επαιτεία, εξάρτηση και πολιτικούς που χρηματίζονται χαρακτηρίζει την Ελλάδα με άρθρο του στην εφημερίδα <<Νational Ρost>> του Καναδά ένας επίδοξος επενδυτής, ο οποίος ενεπλάκη κατά το παρελθόν με την ελληνική γραφειοκρατία! Πρόκειται για τον κ. Στίβεν Ερλ, διευθύνοντα σύμβουλο της ΑirSea Lines Ιnternational Canada Ltd., η οποία δρομολόγησε ανεπιτυχώς υδροπλάνα στη χώρα μας. Στο άρθρο του ο κ. Ερλ μιλάει για την επένδυσή του, εξαιτίας της οποίας είχε <<άμεση επαφή με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, με διοικήσεις τραπεζών, με δημόσιους λειτουργούς, καθώς και με τα μέσα ενημέρωσης>> , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. <<Γνωρίσαμε τη νοοτροπία της αγοράς εργασίας και τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οπως διαπιστώσαμε, ήμασταν σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων>>!
Ο κ. Ερλ σημειώνει: <<Το πρόβλημα με όσα γράφονται για την ελληνική οικονομική κρίση είναι ότι ελάχιστοι από τους γράφοντες έχουν ίδια πείρα από την κατάσταση στη χώρα. Προσωπικά την είχα. Επένδυσα 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να συνδεθούν μεταξύ τους τα απομακρυσμένα νησιά. Κατέληξε μάλιστα στο συμπέρασμα, ότι <<έπειτα από πολυετή, πολυδάπανη και βαθιά ανάμειξη στην "ελληνική πραγματικότητα" δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία για την Ελλάδα, διότι οι Ελληνες με τις ανεδαφικές πεποιθήσεις και πρακτικές τους δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε κανένα σχέδιο διάσωσης>>. Και αναφέρθηκε στις αιτίες: <<Πρώτον, διότι το πολιτικό και οικονομικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για να κάνει τους ξένους επενδυτές να αιμορραγούν. Στην πραγματικότητα το χρέος, οι επιδοτήσεις, τα αναπτυξιακά προγράμματα και η συναίνεση όλων στη διαιώνιση ενός φαύλου συστήματος αποτελούν μέρος του επιχειρηματικού σχεδίου της χώρας.
<<Σκεφθείτε μόνο αυτό. Θεωρητικά λαμβάνουν χρήματα υποσχόμενοι να υλοποιήσουν συγκεκριμένα μέτρα, να τα αποπληρώσουν με τόκο και να τα διαχειριστούν με σύνεση. Ωστόσο έως σήμερα δημιουργούν νέα χρέη προκειμένου να αποπληρωθούν τα παλιά. Τώρα που δεν υπάρχει κανένας να τους δανείσει το σύστημα καταρρέει. Αυτό ακριβώς είναι το σχήμα της
πυραμίδας>> τονίζει. Δεν σταματά όμως σε αυτά. Σημειώνει επίσης ότι
χρημάτιζε πολιτικούς. <<Οπως έγινε και στη δική μου περίπτωση, τα χρήματα που έφταναν σε χέρια πολιτικών ξοδεύονταν για την εξαγορά ψήφων και για τη δημιουργία μηχανισμών που επέτρεπαν σε κομματάρχες να τα εγκολπώνονται. Είναι σαν τον επαίτη που ζητάει χρήματα και αντί να αγοράσει τροφή τα ξοδεύει σε αλκοόλ... Συνεχίστε έτσι!>>

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Και κάτι για το παλιό νοσοκομείο. Για τον χώρο του παλαιού νοσοκομείου πιο συγκεκριμένα. Ο.Κ να συμφωνήσω ότι, ανεξάρτητα με το ποια χρήση αποφασισθεί για τον χώρο του παλιού νοσοκομείου, θα πρέπει να κατασκευασθεί και να λειτουργήσει ένα υπόγειο πάρκινγκ. Ένας χώρος μεγάλος, για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στους χώρους στάθμευσης.
Και να προσθέσω, προσωπική άποψη, θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις δομές της κοινωνικής πρόνοιας.
Χώροι και οικόπεδα για σχολεία, μπορούν να βρεθούν για να κατασκευαστούν καινούργια.

ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ
Όταν ήμουν μικρός και έπαιζα στην αλάνα ποδόσφαιρο με τους φίλους μου, συνήθως με την δική μου μπάλα, συχνά πυκνά μούτρωνα όταν δεν γινόταν το χατίρι μου και τους <<απειλούσα>> ή μου δίνετε πέναλτι ή παίρνω την μπάλα μου και φεύγω. Καλό θα είναι οι υποψήφιοι κυβερνήτες αυτού του τόπου να μην μιμούνται την συμπεριφορά ενός κακομαθημένου παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: