Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Το έχω ξαναγράψει, αλλά εκ των πραγμάτων είμαι αναγκασμένος να το επαναλάβω. Αν όντως επιθυμούμε πραγματικά να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα, θα πρέπει πρώτα να αποτινάξουμε τη μιζέρια. Η μιζέρια, αυτή που αποτυπώνεται καθημερινά στα Μ.Μ.Ε, μας έχει καθηλώσει.
Είναι θέμα ψυχολογίας, αν δεν ξεκινήσουμε από κάπου, τότε μην περιμένετε ....χαΐρι.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν και πολλά μάλιστα. Ούτε λέω ότι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για την ύπαρξη αυτών των προβλημάτων.
Προφανώς και υπάρχουν υπεύθυνοι και έχουν ονοματεπώνυμο.
Αλλά, άλλο αυτό, και άλλο να τα μηδενίζουμε όλα. Προφανώς και θα πρέπει τα Μ.Μ.Ε να αναδεικνύουν τα προβλήματα, προφανώς θα πρέπει να ασκείται κριτική, προφανώς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να σχολιάζουν τα δρώμενα, αλλά όπως λέγανε και οι λατίνοι mutandis mutantis, δηλαδή τηρουμένων των αναλογιών. Τι χρήμα και τι αρμοδιότητες έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, πόσο χρεωμένη ή καταχρεωμένη είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και σε τελική ανάλυση να αναδεικνύονται και τα όποια θετικά. Όχι μόνο τα αρνητικά. Και αυτό, όχι μόνο για λογους δικαιοσύνης ή αντικειμνεικότητας. Γιατί το έχουμε ανάγκη, να δούμε το αύριο με αισιοδοξία. Η αισιοδοξία είναι η κινητήριος δύναμη στις εποχές που ζούμε.

ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ;;;
Κατανοώ ότι υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες, είναι άλλωστε θεμιτό και αποδεκτό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες.
Αλλά στο όνομα της ικανοποίησης αυτών των φιλοδοξιών να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα, ε, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.
Υπάρχουν και κάποια όρια, τα οποία θα πρέπει να θέτουμε και να είναι αποδεκτά απ' όλους μας. Διαφορετικά θα μετατραπεί η κοινωνία μας σε ζούγκλα.  Ας μην ξεχνάμε ότι, είτε ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες του καθενός μας, είτε όχι, ζούμε σε έναν μικρό τόπο και καλό είναι, όταν όλα αυτά κάνουν τον κύκλο τους, να λέμε και μια καλημέρα μεταξύ μας.
Αυτός ο τόπος έχει μια ιστορία, την οποία οφείλουμε όλοι μας να αποδεχτούμε και να σεβαστούμε, αν όντως θέλουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες.
Τέρμα τα ψέματα, η τσαπατσουλιά και οι πρακτικές του μπακαλόγατου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
Πραγματικά δεν αντέχω να ακούω μπούρδες. Έχω απηυδήσει πια. Μια από τις τελευταίες μπούρδες που άκουσα να κυκλοφορεί, δεξιά και αριστερά, είναι η πρόταση να σταματήσει η κατασκευή της μαρίνας στο Καφέ Γυαλί.
Μα είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα. Είναι δυνατόν να σταματήσει ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης; Θα γίνουμε βούκινο σε όλη την Ευρώπη.
Πέρα από τα χρήματα που θα μας ζητήσουν να επιστρέψουμε.
Είναι δυνατόν να σταματήσει ένα έργο, το οποίο όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει, θα <<απογειώσει>> την τουριστική και οικονομική κίνηση της ευρύτερης περιοχής; Με συγχωρείται, αλλά όποιος δεν καταλαβαίνει την χρησιμότητα αυτού του έργου, τότε έχει κάποιο πρόβλημα. Ας φύγει λίγο από το χωριό του, να δει τι γίνεται στον έξω κόσμο και τα ξαναλέμε.
Μα με συγχωρείται, δεν μπορώ να ακούω τον οποιοδήποτε  να λέει ότι του κατεβάσει η κούτρα του. Ας είμαστε λίγο σοβαροί.
Υπάρχουν πολλές μαρίνες στις παρυφές πόλεων ενταγμένων στην Ουνέσκο; Όχι βέβαια. Από κει και πέρα, αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα, θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Είναι στο δικό μας χέρι. Αρκεί βεβάιως να συνεχιστούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο στους επόμενους 14 μήνες.

ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ
Σας μιλάω σοβαρά, αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν είμαι αναγκασμένος να γράψω ότι... δικαιώνομαι.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό  με στόχο τόσο την ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών όσο και την μεταξύ τους συνεργασία.
Που ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΤΕΔΚ και οι βουλευτές μας, όταν συζητήθηκε το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο το οποίο δεν αναφέρει ούτε καν το Ιόνιο αλλά μόνο το <<Αιγαίο και τις λοιπές νησιωτικές περιοχές>>; Που ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων; Πού ήταν η τοπική Ν.Δ;  Που ήταν το τοπικό ΠΑΣΟΚ; Το Κ.Κ.Ε και ο ΣΥΝ; Κοιμούνταν.
Όταν φώναζα ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε για να χαρακτηρισθεί το λιμάνι της Κέρκυρας ως Εθνικής σημασίας, όπως έκαναν οι Χανιώτες, που ήταν όλοι αυτοί; Δεν δικαιώνομαι όταν χρόνια τώρα φωνάζω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα μας ότι είμαστε νησί; Δεν δικαιώνομαι όταν φωνάζω χρόνια τώρα ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στον θαλάσσιο τουρισμό; Δεν δικαιώνομαι όταν χρόνια τώρα φωνάζω για την ανάγκη δημιουργίας ενός δικτύου μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων; Σήμερα μας μιλούν όλοι τους για την ενότητα της Περιφέρειας και για την συγκοινωνιακή διασύνδεση των νησιών. Βρε άντε από κει.

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!
Πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος από τη μηδενική αντίδραση στο θέμα του γηπέδου του ΕΑΚΚ και στην καθυστέρηση των εργασιών. Πάμε Νοέμβριο τωρα για να χρησιμοποιήσει ως έδρα της η ομάδα το γήπεδο.
Πραγματικά απορώ. Είμαστε ρε παιδάκι μου ΠΑΓΑΝΕΛΙΑ. Μα τελείως ΠΑΓΑΝΕΛΙΑ. Αν γινόταν αυτό, δηλαδή να αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο μακριά από την έδρα της, στα Γιάννενα ή στη Λάρισα ή στις Σέρρες, τότε θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο!!!. Εδώ δεν άνοιξε μύτη!!! Κανένας δεν είπε κουβέντα. Μα κουβέντα. Αυτοί είμαστε.
Δεν το έχουμε ρε παιδάκι μου, πώς να το κάνουμε. Όχι για να μην λέμε μόνο για τους πολιτικούς μας. Σ' αυτή την περίπτωση έπρεπε να είχε βγει στους δρόμους ο κόσμος. Αλλά ποιος ασχολείται; Εμείς είμαστε μόνο για κριτική. Θυμηθείτε με. Ας μην πάει καλά, μια δύο αγωνιστικές η ομάδα και τότε θα δείτε πόσοι θα βγουν για να σκήσουν κρτική, στον ρποπονητή, στη διοίκηση και στους πολιτικούς. Τον εαυτούλη μας όμως τον βγάζουμε απέξω Αυτοί είμαστε φίλοι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: