Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ....
Παιδεία ποια παιδεία; - Παιδεία ποια παιδεία; Σχολείο ποιο σχολείο;- Σχολείο ποιο σχολείο; Εκπαίδευση ποια εκπαίδευση;- Εκπαίδευση ποια εκπαίδευση; Μάθηση ποια μάθηση;- Μάθηση ποια μάθηση;
Το σχολείο είναι για τους μαθητές
Και όχι για τα τσογλάνια τους εκσυγχρονιστές
Περνάνε νέα μέτρα- κάνουν αλλαγές
Κάνουν διάλογους- ψεύτικους, περιττούς
Παίρνουν αποφάσεις- άδικες, σκληρές
Δίχως να ρωτάνε- τους μαθητές
Η απάντηση θα είναι σκληρή- η απάντηση η φοιτητική Μπουκάλι, βενζίνη και στουπί- η απάντηση η μαθητική
Μαθητές ενωμένοι - και πάντα κερδισμένοι Κάτω οι εξετάσεις και οι βαθμοί - Κάτω τα σχολεία φυλακή Κοντά στα νέα μέτρα - κρατά και καμία πέτρα
Α ρε μου θυμίζει τα χρόνια μου. Αντισταθείτε. Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά όλα αυτά που ζούμε τελευταία, έχουν ξυπνήσει μέσα μου το ...παρελθόν μου. Αυτός ο χειμώνας, πιστέψτε με, θα είναι εντελώς διαφορετικός από τους προηγούμενους. Και αυτές οι εκλογές, θα επιφυλάξουν πολλές και μεγάλες εκπλήξεις. Πιστέψτε με. Κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο κόσμος. Και αυτοί που ελπίζουν σε <<αρνητική>> ψήφο ή ψήφο διαμαρτυρίας, όπως το Κ.Κ.Ε,  να μην κοιμούνται ήσυχοι.

ΠΟΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΡΕΕΕΕ
Άντε, όπου να' ναι φεύγει  και το καλοκαίρι... Έφυγε δηλαδή, κάτι λίγοι τουρίστες μας έμειεναν. Φεύγει λοιπόν και παίρνει μαζί του εκτός από τις αναμνήσεις των επισκεπτών μας, ένα μέρος από το κυκλοφοριακό μπάχαλο που φέτος ήταν ακόμη πιο ασφυκτικό, ακόμη πιο έντονο. Για μια ακόμη χρονιά το πρόβλημα παρέμεινε και διογκώθηκε αφού τίποτα δεν έγινε για να ανακουφιστεί ή άμοιρη αυτή πόλη που είναι ενταγμένη και στην Ουνέσκο!!!!
Ας δούμε λίγο το θέμα... από ψηλά  Τι θα δούμε; Πως πήξαμε! Δείτε την πόλη από ψηλά και πείτε μου αν σας θυμίζει... νησί! Μήπως βλέπετε πουθενά λίγο πράσινο; Κάποιους χώρους να "αναπνέει" το μάτι; Μπααα!
'Οπου και να κοιτάξεις τσιμέντο (Οι βασιλικοί δεν υπολογίζονται στο πράσινο). Μήπως γίναμε πολλοί σε αυτή την πόλη πια; Τι να σου κάνουν αυτά τα δρομάκια που αφέθηκαν (όχι σχεδιάστηκαν) πριν από πολλά πολλά χρόνια για να περνούν γαϊδουράκια και καρότσια; Πήξαμε στα μπετά (ωραία λέξη ε;) και στις τζιπάρες. Και αφού δε χωράνε όλα αυτά σε αυτή την πόλη - τέρας που κάποιοι έφτιαξαν (και έγινε έτσι ταχύτατα), είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Άνθρωποι, ΙΧ, ταξί σβούρες, πεζοδρόμια με τραπεζοκαθίσματα, κάδοι με σκουπίδια (τίγκα φέτος!) κλπ κλπ.
Ποιό το αποτέλεσμα; εκνευρισμός, χαμένος χρόνος στο δρόμο, φασαρία, δυσφορία.
Να δεις που και του χρόνου, τα ίδια θα ζούμε, τα ίδια θα λέμε, αφού αυτοί που κυβερνούν σε αυτό το νησί το έχουν αφήσει... στην τύχη του.
Στον αυτόματο πιλότο ένα πράγμα!
Μα δεν κάνουν τίποτα; Πως δεν κάνουν! Σκέφτονται πολύ έξυπνα τελικά.
Αφού είδαν το μπάχαλο, σκέφτηκαν όχι πως να το λύσουν, αλλά πως να το... εκμεταλλευθούν! Παρανομίες θέλοντας και μή, υπάρχουν κάτω από τέτοιες κυκλοφοριακές συνθήκες. Γιατί λοιπόν να μη μας τα πάρουν; Δε μπορείς να κυκλοφορήσεις; Θα κάνεις μια παραβασούλα, και τσουπ! θα στα "πάρουν". Αυτό όμως δεν είναι λύση. Άντε να χαίρεται το Δ.Ν.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: