Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αναστάτωση για το ΚΕΠ του Δήμου Κερκυραίων

Αναστάτωση προκλήθηκε στα ΚΕΠ του Δήμου Κερκυραίων στην οδό Σολωμού, όταν οι υπάλληλοι ενώ προσήλθαν στο κτίριο διαπίστωσαν θυροκολλημένο έγγραφο της πολεοδομίας που χαρακτήριζε το κτίριο επικίνδυνο από στατικής και δομικής επάρκειας.
Οπως ήταν φυσικό δε προσήλθαν στην εργασία τους ενώ ζήτησαν ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Λίγο αργότερα προσήλθε στο χώρο ο κ. Σπ. Κορωνάκης από τις Τ.Υ. του Δήμου που διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους ότι δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του κτιρίου, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος τονίζει τα εξής "1) Οι  πτώσεις εξωτερικών επιχρισμάτων στην όψη επί της οδού Σολωμού,  προήλθαν λόγω παλαιότητας του κτηρίου και  των εντόνων καιρικών φαινομένων, που είχαμε την περασμένη εβδομάδα.
2) Στο εσωτερικό του κτιρίου, μετά από μακροσκοπικό έλεγχο, δεν παρατηρήθηκαν δείγματα επικινδυνότητας που να συνιστούν την εκκένωση του κτιρίου και η δομική του κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί σε σχέση με τα αναφερόμενα στην έκθεση επικινδύνου.
3) Η παλαιότητα του κτιρίου και η έλλειψη επαρκούς συντήρησης δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα.
4) Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου,  ήδη έχουν κάνει ενέργειες, ώστε να ληφθούν   άμεσα προληπτικά μέτρα προστασίας, από τυχόν πτώσεις επιχρισμάτων.
 Συνεπώς οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο ισόγειο μπορούν να συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά."

Δεν υπάρχουν σχόλια: