Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Παπανδρέου και Σαμαράς στην Κέρκυρα

Υπό τη σκιά των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων της ΚΑΠΑ Research που έγινε για λογαριασμό του Κερκυραϊκού καναλιού και της V.PRC που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Ημέρα τση Ζάκυνθος", οι οποίες κατέδειξαν σοβαρό πρόβλημα συνοχής στα δύο κόμματα εξουσίας με εντονότερο όμως στο ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκονται Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα στην Κέρκυρα.
Ο Πρωθυπουργός φτάνει στο νησί συνοδευόμενος από κλιμάκιο Υπουργών ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Παύλος Γερουλάνος και ο Τηλεμάχος Χυτήρης.
Το μεσημέρι της Κυριακής θα έχει σειρά επαφών με θεσμικούς και κοινωνικούς ετέρους της Κέρκυρας ενώ το απόγευμα στις 7.15 θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση μελών, φίλων και στελεχών του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Κερκυραϊκών Νέων ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να διερευνήσει τις προϋποθέσεις ομογενοποίησης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα μάλιστα εκείνες του περιφερειακού ψηφοδελτίου, όπου ο εκλεκτός του κόμματος Ηλίας Μπεριάτος έρχεται τρίτος με πολύ μικρό ποσοστό στις τελευταίες δημοσκοπήσεις όπου αν το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιωθεί στην κάλπη θα είναι εκτός δεύτερου γύρου.
Προσπάθεια όμως θα καταβληθεί και για το ψηφοδέλτιο του Δήμου της Κέρκυρας όπου ο Χρύσανθος Σαρλής αντιμετωπίζει κι αυτός σοβαρά προβλήματα όντας τρίτος στις δημοσκοπήσεις και έχοντας αδυναμία στη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου ψηφοδελτίου ικανού να σταθεί απέναντι στα ψηφοδέλτια των Μπάμπη Χαραλάμπους και Γιάννη Τρεπεκλή ιδιαίτερα όμως απέναντι στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου Αυλωνίτη όπου οι μεγαλύτερες δυνάμεις του είναι πασοκογενής.
Επιπλέον ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την προώθηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα της Κέρκυρας όπως η υπόθεση της δημόσιας υγείας, το θέμα της UNESCO αλλά και το ζήτημα του κερκυραϊκού ελαιώνα. Επιτελείς του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωρίζουν ότι η άκρατη υποσχεσιολογία ίσως τελικά να φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό το οποίο επιδιώκει η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο νησί. Γι' αυτό ο Πρωθυπουργός αναμένεται να είναι φειδωλός σε ό,τι πει και συζητήσει με τους κοινωνικούς ετέρους.
Επιπλέον ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να είναι οπαδός των χαμηλών τόνων και στο επίπεδο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης καθώς έχει φανεί ότι η πληθώρα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά έχουν απορρίψει την απόφαση για Ηλία Μπεριάτο αφού και στη γενέτειρά του την Κεφαλονιά ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ χάνει με μεγάλη διαφορά από τον συνδυασμό Καλούδη - Φόρτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: