Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ετοιμάζουν 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι στην πορθμειακή γραμμή

Στις 29 Σεπτεμβρίου συνήλθε σε απαρτία η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων "Ο Αγιος Σπυρίδων".
Κατά την συνεδρίαση ετέθη το ζήτημα της μη υπογραφής ΣΣΕ για το έτος 2010, γεγονός, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο "που φαλκιδεύει και καταστρατηγεί τα νόμιμά δικαιώματά μας, αφήνοντάς μας ακάλυπτους σε καιρούς κρίσης και μας υποχρεώνει να εργαζόματε υπό συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης και με δεδομένο τον εξακολουθούμενο εμπαιγμό που διενεργείται εις βάρος μας, από την πολύμηνη καθυστέρηση και κωλυσιεργία που διαπιστώνεται, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να αντιδράσει με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί το αυτονόητο, δηλαδή η υπογραφή νέας ΣΣΕ. Η Γενική Συνέλευση επιφυλάχθηκε ως προς τις ημερομηνίες κήρυξης του απεργιακού αγώνα και εξουσιοδότησε το Δ.Σ. ως προς το ζήτημα του καθορισμού των ημερών των κινητοποιήσεων, διατρανώνοντας την αγωνιστική ετοιμότητα και αποφασιστικότητα όλου του κλάδου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: