Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΣΠΤΙΕΡΗ
O υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης και μέλη της παράταξης "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 την Καθολική Αρχιεπισκοπή και τον Μητροπολίτη κ.  Σπιτιέρη.
Ο κ. Σπιτιέρης αφού τους καλωσόρισε, εξήγησε με σαφή τρόπο την παρούσα κατάσταση, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Καθολική Αρχιεπισκοπή.
Κυριότερα εξ αυτών είναι:
η μη αναστήλωση της Annunziata για την οποία υπάρχει ήδη μελέτη, το έργο θεωρείται ώριμο, ωστόσο ακόμα δεν έχει χρηματοδοτηθεί
η μη συντήρηση του Duomo, το οποίο δέχεται κάθε χρόνο την επίσκεψη χιλιάδων τουριστών, ωστόσο η σημερινή του κατάσταση σκανδαλίζει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σπιτιέρης
υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, με την Αρχιεπισκοπή να "ματώνει" για να πληρώσει τους καθολικούς ιερείς, ενώ δεν τους παρέχεται κοινωνική ασφάλιση.
Οι θέσεις του συνδυασμού για τα πολιτιστικά μνημεία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής
Τα Επτάνησα, στον δρόμο Δύσης και Ανατολής, ήταν ανέκαθεν πολύ πολιτισμικά, και αυτό είναι από τα πολλά λαμπερά χαρίσματά τους.
Τα μνημεία του DUOMO και της βομβαρδισμένης από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Annunziata, της Τενέδου και του Αγίου Φραγκίσκου αποτελούν πολιτιστικά μνημεία των Επτανήσων από την Ιταλική Αναγέννηση.
Γι' αυτό με τη νέα διοίκηση της Επτανησιακής Αναγέννησης τα μνημεία αυτά εντάσσονται άμεσα στο ΕΣΠΑ. Το Σύνταγμα των Ελλήνων στο σκληρό πυρήνα του επιβάλλει την ισότητα των πολιτών.
Σε αυτή την ισονομία και ισοπολιτεία υπάγονται και οι ιερείς, οι καλόγριες και οι Έλληνες πολίτες της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας, οι οποίοι προσφέρουν κοινωνικό έργο και στερούνται ακόμα και κοινωνικής ασφάλισης την οποία δικαιούνται αναδρομικά και πρέπει να τους αναγνωριστεί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΒΛΑΧΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΟΝΙΟΥ"
Συναντήσεις με τα ΔΣ του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το ΓΓ της ΠΙΝ Κ. Γεωργαλίδη είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού Αριστερή Κίνηση Ιονίου, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής του συνδυασμού Σωτήρης Βλάχος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μάρκος Ψαράκης και οι υποψήφιοι περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Λευτεριώτης, Νίκος Καλοδίκης.
Με το ΔΣ του συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων συζητήθηκαν τα προβλήματα που εκτιμούν ότι θα προκύψουν από την εφαρμογή του "Καλλικράτη" σχετικά με τη στελέχωση των υπηρεσιών και την καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα τους.
Με το ΔΣ του συλλόγου των υπαλλήλων της ΠΙΝ συζητήθηκαν τα αντίστοιχα  προβλήματα στελέχωσης της αιρετής περιφέρειας, ενώ παράλληλα τόσο ο κύριος Βλάχος όσο και ο σύλλογος των υπαλλήλων της ΠΙΝ, έθεσαν ως αναγκαιότητα τη δημιουργία κρατικής γενικής διεύθυνσης και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και όχι την υπαγωγή των υπαρχουσών υπηρεσιών στην Πάτρα.

ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και την ΔΕΗ.
Σε συνάντησή του με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χ.Άνθη ενημερώθηκε για τα προβλήματα της εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε στελεχιακού δυναμικού καθώς και των σχολικών μεταφορών που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα το τελευταίο διάστημα.
Στη ΔΕΗ είχα την ευκαιρία ενημερωθεί από το τεχνικό τμήμα αλλά και το Διευθυντή της Επιχείρησης για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξή της αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Στη συνέχεια ο κ. Τρεπεκλής μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκε την περιοχή της Αλεπούς και συζήτησε με τους πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους προβληματισμούς τους για το νέο εγχείρημα του Καλλικράτη.
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ο Γιάννης Τρεπεκλής με υποψήφιους του συνδυασμού ΄΄Κέρκυρα να ζεις΄΄ επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Χλομού Μοραΐτικων και Αγίου Ματθαίου του Δήμου Μελιτειέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: