Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογική κίνηση

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ο Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Νέα ονόματα υποψηφίων συμβούλων ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Καλούδης. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του "Νέα παιδιά, Νέο Αίμα, Άφθαρτα, με όρεξη για δουλειά, με αγάπη για τον τόπο μας. Με τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα, την επαναστατικότητα και τη σπιρτάδα τους εκπροσωπούν και εκφράζουν τις νέες τάσεις και τα σύγχρονα ρεύματα της νεολαίας".
Πρόκειται για τους: Αναστασία Καποδίστρια, Σπύρος Κληρονόμος, Αντώνης Χαρίτος, Δημήτρης Κοκινόρης, Γιώργος Πρεντουλής, Σπύρος Μοσχάτ, Μπάμπης Γατσούλης, Παύλος Βασιλάκης. Μαζί και η Καρολίνα Μπάρδη, η οποία έδινε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΣΤΟΝ
Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΙΝ Κ. ΓΕΩΡΓΑΛΙΔΗ
"κ. Γενικέ Γραμματέα
Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στα 3 διαπόντια νησιά Μαθράκι, Οθωνοί. Ερείκουσα τέθηκε με οξύτητα από τους κατοίκους και τους προέδρους των κοινοτήτων το πρόβλημα της ελλιπούς συγκοινωνιακής σύνδεσης και των 3 νησιών με την Κέρκυρα(ειδικά με την βόρεια Κέρκυρα) αλλά και της ασφάλειας και της συγκοινωνίας λόγω των μικρών λιμανιών. Θεωρούν ότι τα λιμάνια πρέπει να επεκταθούν (Ερείκουσας και Μαθρακίου) και να προστατευθεί η είσοδος του λιμανιού στα Αυλάκια Οθωνών που πρόσφατα ανακατασκευάστηκε. Μάλιστα ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν 20 εκατ. Ευρώ στο ΕΣΠΑ για λιμάνια και δεν εντάσσονται σ' αυτό ούτε λιμάνια π.χ της Ερείκουσας που έχουν ολοκληρωμένη μελέτη. Επιπλέον πρέπει να επεκταθεί και να αναβαθμιστεί το λιμάνι Αγίου Στέφανου Αυλιωτών. Θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να ενταχθούν τα λιμάνια των 2 νησιών (Ερείκουσα-Μαθράκι) και ο προστατευτικός μόλος της εισόδου του λιμανιού των Οθωνών στο ΕΣΠΑ.
Στους Οθωνούς γίναμε αποδέκτες μιας έντονης και γενικευμένης αγανάκτησης όλων των κατοίκων για την σοβαρή έλλειψη προστασίας της εισόδου του λιμανιού "Αυλάκια". Η έλλειψη αυτή έχει σαν συνέπεια με Β-Α και Ανατολικούς ανέμους (που είναι πολύ συχνοί το χειμώνα) να μπαίνει  ζωντανή η θάλασσα στο λιμάνι και να μην μπορεί να σταθεί κανένα σκάφος μέσα σε αυτό, ενώ είναι αδύνατη η προσέγγιση του σκάφους της γραμμής. Έτσι το χειμώνα για αρκετές μέρες το νησί δεν έχει καμία επικοινωνία με την Κέρκυρα. Οι κάτοικοι προτείνουν άμεσα να φτιαχτεί ένας προσωρινός προστατευτικός μώλος 20-30 μέτρων. Αυτό μπορεί να γίνει τώρα με μια φορτηγίδα ογκόλιθους και με ελάχιστη χρηματοδότηση λίγων χιλιάδων ευρώ.  Αυτοί οι ογκόλιθοι μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατασκευή του σταθερού προστατευτικού μώλου. Αν δεν γίνει τώρα οι Οθωνοί θα αποκλειστούν για πολλές μέρες τον ερχόμενο χειμώνα, όπως έγινε και πέρυσι. Συμφωνούμε με το αίτημά τους, είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια".

ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο ΗΛ. ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κος Ηλίας Μπεριάτος, παράλληλα με τις επισκέψεις εργασίας στους φορείς της Κέρκυρας συνεχίζει τις επισκέψεις και στους Δήμους και τις κοινότητες του νησιού.
Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε περιοχές και χωριά στο Βόρειο Συγκρότημα της Κέρκυρας (δήμος Θιναλίων): Ρόδα, Αχαράβη, Περίθεια, Επίσκεψη και Νυμφές.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις με τους κατοίκους των περιοχών αυτών  και στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν η κατάσταση του οδικού δικτύου στο Βόρειο συγκρότημα, το αποχετευτικό του δήμου Θιναλίων και η χρηματοδότηση του, καθώς  και τα θέματα του Αγροτουρισμού και της ανάπτυξης του Παντοκράτορα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων όσο και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εξέθεσαν τις απόψεις τους και πρότειναν λύσεις για την μελλοντική χρηματοδότηση των έργων.

ΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο Α. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ
Αναφορικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Νικητιάδη την Τετάρτη 13.10.10 στο Αχίλλειο και με τα όσα ελέχθησαν εκεί  σχετικά με την παραχώρηση του Αχιλλειου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπαράταξη Ευθύνης", Αλέκος Αυλωνίτης, δήλωσε τα παρακάτω:
"Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Κέρκυρα, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί το Αχίλλειο για χρήση  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως συνδυασμός θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Νικητιάδη πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε ζητήσει την παραχώρηση του Αχιλλείου   -τουλάχιστον από το 2006- τόσο  με ημερίδες και αιτήματα της μειοψηφίας, όσο και με  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχιλλείων. Κατόπιν φυσικά και των νέων συνθηκών που δημιουργήθηκαν με το σχέδιο Καλλικράτης -για τη σύσταση και τη λειτουργία  ενός και μόνον  Ενιαίου Δήμου στη Κέρκυρα-, θεωρούμε αναγκαίο να ληφθεί άμεσα η απόφαση παραχώρησης χωρίς  καμία χρονοτριβή! Αξίζει δε να υπενθυμίσουμε στον κ Νικητιάδη ότι διαχρονικά το Υπουργείο Τουρισμού, μόνον εισπράττει από τη λειτουργία του Αχιλλείου και ουδέποτε ανταπέδωσε ούτε καν στο ελάχιστο που αφορά στα δημοτικά τέλη για την καθαριότητα του Ανακτόρου, πόσο μάλλον που την τελευταία 5ετία δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση του κτιρίου (παρ'όλες τις κατά καιρούς, υποσχέσεις)!
Ως επικεφαλής του συνδυασμού " Συμπαράταξη Ευθύνης" καλώ τον κ.Νικητιάδη να αποδείξει εμπράκτως, πως η επίσκεψη του στο νησί μας δεν έγινε για προεκλογικούς λόγους, αλλά για να  επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν την Κέρκυρα και άπτονται της αρμοδιότητας του!"  
ΓΙΑ UNESCO
Με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με τον φορέα διαχείρισης της UNESCO στη Παλιά πόλη της Κέρκυρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπαράταξη Ευθύνης" Αλέκος Αυλωνίτης, προέβη στη παρακάτω ανακοίνωση:
"Τόσο η κ. Μενδώνη, σημερινή Γ.Γ. του Υπ.Πολιτισμού, όσο και ο κ. Σαμαράς, Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπαίζουν τον Κερκυραϊκό λαό όταν η μεν πρώτη, στη πρόσφατη επίσκεψη της στη Κέρκυρα ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκρότησης του φορέα διαχείρισης της Παλιάς πόλης της Κέρκυρας, ο δε δεύτερος, ότι έχει ετοιμάσει το σχέδιο αυτό από το καλοκαίρι του 2009, κατά τη διάρκεια  δηλαδή της θητείας του ως Υπουργός Πολιτισμού. Το ζήτημα είναι ότι κανείς από τους δύο δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος απένταξης της Παλιάς πόλης της Κέρκυρας από τον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Ο συνδυασμός μου και εγώ προσωπικά ως υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, απαιτούμε από την κ. Μενδώνη και την κυβέρνηση, την άμεση σύσταση του φορέα αυτού, για τον συντονισμό και την υλοποίηση των προβλεπόμενων δράσεων, αλλά και την ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί.
Αξίζει πιστεύω να θυμίσουμε στη κ. Μενδώνη, ότι είχε προαναγγείλει την έλευση της στο νησί μας κα είχε δεσμευτεί για  την ολοκλήρωση του φορέα από τον Μάρτιο του 2010! Εκτοτε και όπως όλοι γνωρίζουν, ανέβαλε την επίσκεψή της πολλάκις ενώ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της δήλωσε ,ότι η καθυστέρηση της παρουσίασης του σχεδίου δημιουργίας του φορέα διαχείρισης στη Παλιά πόλη της Κέρκυρας, οφείλεται κατ' αποκλειστικότητα στις ενστάσεις και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από πολίτες της Κέρκυρας!!  Αναμφίβολα, τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες  εις βάρος κερκυραίων πολιτών αποτελούν εμπαιγμό και πρέπει άμεσα να σταματήσουν".  

ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ
Στο πλαίσιο των προεκλογικών του επαφών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Α.Ο.Κέρκυρας και συζήτησε μαζί τους, όλα τα θέματα που τους απασχολούν.
Ο Πρόεδρος κ. Γ.Πουλημένος αναφέρθηκε στις δράσεις του σωματείου, τονίζοντας το μεγάλο αριθμό παιδιών, που είναι σήμερα στις ακαδημίες και ο αριθμός τους ξεπερνά τα εκατόν πενήντα. Παράλληλα, ως σημαντικότερο πρόβλημα ανέφερε την έλλειψη γηπέδου, γεγονός που και οικονομική επιβάρυνση επιφέρει, και οι συνθήκες δουλειάς δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής, αφού συνεχάρη τους παριστάμενους για το έργο τους, επανέλαβε την απόφασή του, για δημιουργία ενός αθλητικού οργανισμού μέσω του οποίου θα γίνει ο συνολικός προγραμματισμός, για την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών και την ενίσχυση των σωματείων, του νέου ενιαίου Δήμου. Παράλληλα εξέφρασε εκ νέου τη βαθιά του πεποίθηση ότι και ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός, αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να το διασφαλίσει, ως βασική υποχρέωσή της, ιδιαίτερα απέναντι στη νεολαία. Η αντιπροσωπεία του Ερασιτέχνη, πρόσφερε τέλος αναμνηστικά δώρα στον κ. Τρεπεκλή, και τον ευχαρίστησε τόσο για τις θέσεις του, όσο και για την πολύχρονη προσφορά του τόσο στο ΑΟΚέρκυρα, όσο και στο ποδόσφαιρο του νησιού γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: