Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Επέκταση της Εγνατίας στα Βαλκάνια

Επέκταση της Εγνατίας Οδού στις Βαλκανικές χώρες, αλλά και σύνδεση με αεροδρόμια, λιμάνια και αναπτυξιακά κέντρα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, και της Θράκης προβλέπει το master plan που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης μαζί με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ.
Συνολικά το έργο μήκους 670 χλμ. που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και καταλήγει στους Κήπους του Έβρου, βρίσκεται στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής του μετά από 14 χρόνια λειτουργίας και προβλέπει 13 νέους κάθετους άξονες σύνδεσης.
Η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να σχεδιάσει, να συντονίσει και να κατασκευάσει τον άξονα Βορρά - Νότου από τη Νίκη, τα σύνορα με τη FYROM, τη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη, τη Λάρισα.
Έναν άξονα που χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας και θα είναι προβλεπόμενης δαπάνης περίπου 1 δισ. ευρώ. Ο άξονας θα περνά από δύο Περιφέρειες και από πολλούς Νομούς.
Επιπλέον, η Εγνατία Οδός Α.Ε, θα αναλάβει να σχεδιάσει, να μελετήσει και να κατασκευάσει τον Ε61, που θα ξεκινά από την περιμετρική των Σερρών, θα πηγαίνει προς το Νομό Δράμας και από εκεί θα συνδέεται με την Εγνατία στο Νομό Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: