Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΟΕΒΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Δυνατότητες ανάπτυξης στα Ιόνια με τον “Καλλικράτη”

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτατη των μελών Γ.Σ. και των Διοικήσεων των σωματείων της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας με θέμα τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρέχει η διοικητική μεταρρύθμιση του νόμου ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ στα Ιόνια νησιά και την Κέρκυρα.
Κατά την Γ.Σ. το Διοικητικό συμβούλιο ανέλυσε σημαντικές καινοτομίες που εισάγει ο "Καλικράτης" στην Περιφερειακή και την Τοπική αυτοδιοίκηση που στην ουσία καλύπτουν μια σειρά από ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και που από χρόνια ήταν και ζητούμενο από την Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας.
Κυριότερα σημεία του "Καλικράτης" όπως ο Επιχειρησιακός σχεδιασμός  η εφαρμογή περιφερειακού και δημοτικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, οι δυνατότητες για την χωροταξική τακτοποίηση του νησιού μας, που αποτελεί και ίσως την σημαντικότερη ευκαιρία για την ανάπτυξη του πρωτογενή δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας της Κέρκυρας.
Παρουσιάστηκαν επίσης οι σημαντικές τομές που επιφέρει ο "Καλικράτης" ακόμα και σε επίπεδο δυνατότητας υποψηφιοτήτων αφού πλέον αφαιρεί το δικαίωμα υποψηφιότητας από μεγάλη κατηγορία πολιτών κυρίως Δημόσιων υπαλλήλων και προέδρων οργανισμών και εταιριών του δημοσίου κάτι που θα ισχύσει από το 2013.
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Κέρκυρας τέλος αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεσήμανε την αναγκαιότητα μεγαλύτερης συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές των συναδέλφων συνδικαλιστών και επαγγελματιών και την ουσιαστικότερη συμμετοχή τους στην διαχείριση των τοπικών προβλημάτων ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Την συνεδρίαση παρακολούθησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Σπύρου Σπύρος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερκύρας κος Γιάννης Ζωχιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: