Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα

"Η Ελλάδα είναι μία ασφαλέστατη χώρα" επεσήμανε προχθές από τα Χανιά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης, με αφορμή την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
Παράλληλα, κάνοντας μία αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας του τουρισμού της χώρας μας, τόνισε ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μείωση των εσόδων στα τέλη Αυγούστου κυμαίνονταν περίπου στο 7%.
Ωστόσο, στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι μέσα στο 2011 τα έσοδα να εμφανίσουν θετικό πρόσημο. Αναφερόμενος στις διανυκτερεύσεις, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2010 σημειώθηκε άνοδος που άγγιξε το 2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα αυξηθεί η τουριστική προβολή της χώρας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί χωρίς να αυξηθούν οι δαπάνες, δηλώνοντας ότι "αλλάζουμε στρατηγική, αλλάζουμε στόχους, φτιάχνουμε μία νέα ταυτότητα για την Ελλάδα".

Νόμος
Ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού εστίασε επίσης και στην ανάγκη αξιοποίησης του νέου αναπτυξιακού νόμου, των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξουν νέοι τρόποι επικοινωνίας, καθώς και στην ανάγκη ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η χώρα μας.
Μιλώντας σε τουριστικούς φορείς στο Επιμελητήριο των Χανίων, ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας τουρισμού στην Κρήτη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην επιθυμία του πρωθυπουργού να ιδρυθεί πανεπιστημιακό ίδρυμα για τον τουρισμό, υποστηρίζοντας ότι η έδρα του μπορεί να είναι η Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: