Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, ζούμε μια εποχή, η οποία πια έχει φθάσει στο τέλος της και το καινούργιο θα γεννηθεί. Αυτό βέβαια που φοβάμαι είναι ότι <<ότι νέο έχουμε δει μέχρι σήμερα>>, μάλλον μοιάζει με τερατογέννηση παρά με ένα υγιές...μωρό!!! Γιατί απλούστατα αυτό το <<νέο>> είναι κατ' εικόνα και ομοίωση με το παλιό, το φθαρμένο, το αναποτελεσματικό.
Η δημοσκόπηση που παρουσιάσε το Κερκυραικό Κανάλι, σφύριξε το ΤΕΛΟΣ, και όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε.

ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
Η αλήθεια είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση την οποία θα βιώσουμε από την 1η του νέου έτους, δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την αυτοδιοίκηση έτσι όπως την βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον από το 1990 μέχρι σήμερα. Κάθομαι και σκέφτομαι, πότε ένας δήμαρχος θα νιώθει χαρά και ότι επιτελεί το έργο του και το καθήκον του; Απαντώ αβίαστα.. Αν οι δημότες του έβρισκαν απαντήσεις για όλα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους από το Δήμο τους.
Ο αγρότης για τη σοδειά του, την επιδότηση του, την αποζημίωσή του, την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, τη σημασία της ποιότητας και της επώνυμης τυποποίησης της παραγωγής του.
Ο νέος αγρότης για τις προοπτικές που του διανοίγονται, τα προγράμματα από την  Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση,  που τρέχουν και τον αφορούν.
Ο άνεργος να μπορεί υπεύθυνα να πληροφορείται για όλα τα προγράμματα και τις δυνατότητες απασχόλησής του.
Ο μετανάστης για τα προβλήματα παραμονής, εργασίας, ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επανένωσης της οικογένειάς του κ.ο.κ.
Ο απόμαχος της τρίτης ηλικίας να απολαμβάνει ένα ευρύ δημοτικό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για όλες τις ανάγκες του.
Ο επενδυτής να καταθέτει το αίτημά του στο Δήμο, ο οποίος θα αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της αδειοδότησης.
Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να ενημερώνεται υπεύθυνα και να διεκπεραιώνει κάθε υπόθεσή του επενδυτική, ασφαλιστική, φορολογική, με αρωγό τη δημοτική του αρχή.
Ο τουρίστας ή ο επισκέπτης του Δήμου να έχει υπεύθυνη ενημέρωση για την ιστορία, τα αξιοθέατα  και τις υποδομές της περιοχής του.
Οι πολίτες να αισθάνονται σιγουριά,  διότι απλώνεται δίπλα τους ένα αξιόπιστο δημοτικό πρωτοβάθμιο σύστημα περίθαλψης (αγροτικό ιατρείο, απλό ή πολυδύναμο, ή Κέντρο Υγείας) στα πλαίσια του Ε.Σ.Υ. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι αρμοδιότητες πλέον περνούν στην αυτοδιοίκηση.
Οι μαθητές να απολαμβάνουν όμορφα, καθαρά και λειτουργικά <<ανοιχτά
σχολεία>>, δημοτικά - γυμνάσια  - λύκεια,  με έντονη τη συμμετοχή των
τοπικών κοινωνιών στη λειτουργία τους, αλλά και στη συνδιαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών τους. Πλέον και η κατασκευή των σχολείων περνά στο Δήμο!!!
Ο ελεύθερος χρόνος των πολιτών και κυρίως των νέων να διανθίζεται από ευρύ πλέγμα  πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Ο ακτιβιστής για το περιβάλλον να αισθάνεται το Δήμο σύμμαχό του.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Όσο μεγαλώνει, τόσο θα μεγαλώνει και το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, θα αναβαθμίζεται το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και θα βελτιώνεται η καθημερινότητά τους.
Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις ανάγκες και τις προκλήσεις ο νέος Δήμαρχος και η νέα εκτελεστική εξουσία του Καλλικράτειου Δήμου; Είναι επαρκές το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου θεσμού; Θα έχει τους πόρους για να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα; Πως θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή το χρέος; Σ' αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα καλούνται να απντήσουν, όσοι θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις εκλογές του Νοεμβρίου. Και καλό θα είναι να μην περιμένουμε να απαντήσουν από μόνοι τους, ας τους θέτουμε και εμείς αυτά τα ερωτήματα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ
Ακούω επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια ακόμα μπούρδα.
Θεωρούν κάποιοι, ότι αν αναπτυχθεί τουριστικά η γειτονική μας νότια Αλβανία και η Θεσπρωτία, θα αποβεί σε βάρος του κερκυραικού τουρισμού.
Κούνια που τους κούναγε. Μακάρι να αναπτυχθεί τουριστικά η νότια Αλβανία και το ίδιο η Θεσπρωτία. Μακάρι να γίνουμε μια μεγάλη <<τουριστική γειτονιά>>. Από αυτή την εξέλιξη όλοι θα οφελειθούμε και κυρίως εμείς, αν έχουμε λίγο νονιό, γιατί θα έχουμε και την σύγκριση υπέρ μας. Σε κάθε περίπτωση.
Παιδιά, ο καθένας στη δουλειά του. Αφήστε τις αναλύσεις σε άλλους.
Κάντε εσείς τη δουλειά σας καλά και αφήστε τους άλλους, όσους μπορούν τέλος πάντων, να κάνουν τις αναλύσεις.
Ο καθένας στη δουλειά του.

ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
Δεν φτάνει η <<πληγή>> της οικονομικής κρίσης που πλήττει τους κερκυραίους καταστηματάρχες, υπάρχει και η <<πληγή>> του παρεμπορίου, που επιδεινώνει την κατάταση. Και αν τα προηγούμενα χρόνια, τα κακά που επέσυρε αυτή η πληγή ήταν ...σταγόνα στον ωκεανό, σήμερα με δεδομένη την κρίση, γίνεται βραχνάς για τους καταστηματάρχες.
Δεν μπαίνω στην διαδικασία, να διαπιστώσω ποιος είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, δεν με αφορά και ούτε αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι, ο αρμόδιος να κάνεις σωστά την δουλείά του. Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει αρμόδιος. Προφανώς και υπάρχει, άρα....θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

ΚΑΦΕ ΓΥΑΛΙ
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το τουριστικό καταφύγιο στο Καφέ Γυαλί, ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί, είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες, για την ολοκλήρωση του έγου, αλλά περιμένει το Ο.Κ από την αρχαιολογική υπηρεσία.
Αντε να δοθεί αυτό το Ο.Κ για να τελειώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: