Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Υποσχέσεις άφησε πίσω του και ο Νικητιάδης...

Στην Κέρκυρα βρέθηκε χθες ο Υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος περιόδευσε σε Αχίλλειο και μαρίνα Γουβιών ενώ συμμετείχε  σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της Κέρκυρας. Τον κ. Νικητιάδη συνόδευε η προκάτοχός του βουλευτής Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου.
Στη μαρίνα Γουβιών ο Υφυπουργός είχε συνάντηση με το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και τη διοίκηση της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη μαρίνα. Στο Αχίλλειο, ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με τα τοπικά στελέχη της ΕΤΑ και έκανε λόγο για την ανάγκη άμεσης προώθησης των έργων τόσο στο κτίριο όσο και στον κήπο του, καθώς αποτελεί ένα μνημείο της νεώτερης ιστορίας της Κέρκυρας.
Στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο, είχε την ευκαιρία να ακούσει τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων των τοπικών τουριστικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα και τα αιτήματα γύρω από την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας. Επίσης τον ενημέρωσαν για την δέσμευση που πήραν όλοι για πλήρη εξομοίωση των Ιόνιων νήσων με το υπάρχων καθεστώς που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ρήγα για ίση μεταχείριση με τα νησιά του Αιγαίου όσον αφόρα το ΦΠΑ.
Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κέρκυρας Παναγιώτης Μπράμος επεσήμανε την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι ξενοδόχοι υποστηρίζοντας ότι "αργήσατε να έρθετε. Η Κέρκυρα ασθενεί. Η σαιζόν στο νησί μας είναι αρνητική και τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας έχουν απόκλιση από τα δικά σας.
Η Κέρκυρα είναι άρρωστη και καλείστε να μας πείτε τι θεραπεία θα μας δώσετε και να δεσμευτείτε να εφαρμόσετε κάποια μέτρα. ΚΕΟΤ υπάρχει αλλά είναι στα χαρτιά και πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να τον οργανώσετε γιατί εμείς αποτύχαμε.  Από το 1987 υπάρχει ο ΚΕΟΤ αλλά τίποτα. Και ευθύνες φέρει η Τ.Α.".
Ο πρόεδρος των Τουριστικών καταλυμάτων Κώστας Μπρετάνος από την πλευρά του υποστήριξε ότι "Αυτά που μας είπατε τα ακούμε εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να υλοποιηθεί τίποτα. Ο τουρισμός μας δεν πάει καθόλου καλά. Προβλήματα σε όλους σχεδόν τους τομείς, όπως παρεχόμενες υπηρεσίες, υποδομές, τιμολογιακή πολιτική.
Πρόβλημα με το 10% των νομίμων κλινών που εκμεταλλεύονται παράνομα από αλλοδαπούς. Χρειάζεται η σύσταση ενός πολυμορφωκού σώματος επιθεωρητών τουρισμού, υπάρχει η ανάγκη ένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα αναπτυξιακά προγράμματα".
Ο κ. Νικητιάδης μετά τις όλες τοποθετήσεις ανανέωσε το ραντεβού του με τους επιχειρηματίες και εκπροσώπους του τουρισμού ενώ τόνισε τα εξής "Διαπίστωση ότι τα τελευταία 10 χρόνια ο τουρισμός, η οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των κερκυραίων έχει πτωτική πορεία.
Η αγορά έχει δεχθεί πολύ ισχυρά χτυπήματα και πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές είναι άλλωστε και οι περισσότερες επιχειρήσεις. Η μη ύπαρξη ενός φορέα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και δεσμεύομαι να τον κάνουμε και όποιος δεν συμμετάσχει ή κάνει "κόλπα" θα τον εκθέσουμε δημοσίως. Θα φέρω εδώ τον μανατζερ του φορέα της Ρόδου να σας μιλήσει για την προσπάθειά τους.
Σε ότι αφορά το ΦΠΑ είναι άδικο να είναι διαφορετικός. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί η χώρα να πάρει μέτρα αύξησης του ΦΠΑ. Δεσμεύομαι για την εξέλιξη του Αχιλλείου για να γίνει πηγή πλούτου. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει. Φέτος πέρασαν από εκεί 400.000 τουρίστες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: